מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורת בגיל המעברמירי09/08/2015
ד"ר איתן שלום רב
אני בת 42 וחצי .המחזור הפסיק לחלוטין לפני כחצי שנה ובדיקות הורמונליות מראות באופן מובהק שאני בגיל המעבר.
אני סובלת מאוד מהרבה תופעות הקשורות לגיל המעבר עייפות,נדודי שינה, גלי חום, צמרמורות, דופק מואץ ,מצבי רוח ומגרנות ובעיקר מסחרחורת שגורמת לי להרגשה של אי יציבות ורצון ליפול.
עשיתי את כל הבדיקות MEG, בדיקת קריסטלים אף אוזן גרון , בדיקות דם מקיפות
הנוירולוג טוען שהסחרחורת קשורה לגיל המעבר .
האם באמת אתה מכיר מקרים של סחרחורת על בסיס יום יומי , מין ריחוף בתוך הראש כחלק מתופעות גיל המעבר? או שמא עלי לטפל בסחרחורת בנפרד כולל MRI או CT.
אני חייבת לציין שניסיתי 5 סוגים שונים של הורמונים וכולם הגבירו את המיגרנות והסחרחורת .ייתכן שזה נובע מלחץ נפשי וכדור כגון ציפרלקס יוכל לעזור?
אשמח להצעתך הדחופה .תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/08/2015שילוב של ציפראלקס 10 מג'ר ( המינון הכי נמוך שיש) ביחד עם שילוב של טיפול הורמונלי במינון נמוך ( נובופם במידה ואת מעונינת במחזור, אוויאנה במידה ולא) אמור לפי נסיוני רב השנים להקל מאד על תלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
מירי10/08/2015תודה רבה על התשובה המהירה .
רציתי לשאול מבחינה טכנית מתי לקחת כל כדור
ביחד/לחוד בוקר/ערב וגם האם ייתכנו בימים הראשונים
תופעות לוואי (בנסיוני לקחת הורמונים הייתי מתייאשת אחרי כמה ימים בגלל כאבי הראש)
האם תופעות אלו עוברות , אם כן אחרי כמה זמן ?
שאלה נוספת האם ניתן להחליף את הציפרלקס בכדור בשם אלטרולט ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת - תגובה
ד``ר איתן פאר10/08/2015ציפראלקס בערב, הורמונים בבוקר
אלטרולט שייך לקבוצה פרמאקולוגית אחרת. ולא דומה לזו של ציפראלקס.
תנסי את השילוב שהצעתי לך לפחות חודש ואז ניתן לשפוט תוצאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
מירי19/08/2015ד״ר איתן שלום
שבוע וחצי עם חצי כדור ציפרלקס (5מג)
וללא הורמונים ואין לתאר את השיפור .
הסחרחורת הקשות שסבלתי 8 חודשים יום יום
נעלמו כלא היו ....תודה !!!!
רציתי לשאול לגבי תחושות חדשות שצפות
כנראה בגלל הציפרלקס של טיפת עצבות, עייפות
מחשבות , צמרמורות
נאמר לי שאלו תופעות שעוברות כשהגוף
מסתגל לכדור
האם כך הדבר? שוקלת בכובד ראש
אם להמשיך בכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015תמשיכי , ואולי יהיה עדיף דוקא לעלות את המינון ל10 מג'ר ואז התופעות יחלפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לפנים
חנה22/08/2015שלום דוקטור,
שאלתי אותך לגבי קרם לפנים המכיל פיטו אסטרוגן, בגיל המעבר וכתבת לי שאני יכולה להשתמש בקרם המכיל פיטו אסטרוגן.
חיפשתי לקנות ובאתר מפורסם מחו"ל, מצאתי את הקרם, כשקראתי ראיתי שהוא מכיל פרוגסטרון ולא אסטרוגן.
האם לכזה קרם התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לפנים - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2015לא. פיטו אסטרוגן = אסטרוגן ולא פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?