האם במצבי כדאי לבלוע כדורי אסטרוגן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם במצבי כדאי לבלוע כדורי אסטרוגן?
    ד``ר איתן פאר
    30/10/2015

שלום דקטור,
    סיפרתי לך שבעבר (לפני 4 שנים) היה לי DCIS ועברתי כריתה דו צדדית.
    לפני כשנה הפסיק לי המחזור.
    בהיתעצות עם אונקולוגית היא לא התנגדה (אבל הסבירה לי שעדיין קיימת רקמת שד ושעלי להיות במעקב כל חצי שנה - אולטראסאונד ובדיקה ידנית של רקמת השד) שאקבל כדורי אסטרוגן.
    פניתי לפרופסור הוכנר מהדסה הר הצופים - גיל המעבר והיא נתנה לי אביאנה במינון נמוך.

באחת התשובות שנתת לאישה שפנתה אליך אמרת שמה שימנע השמנה אלה הורמונים ושאתה כותב ספר על כך. האם כדורים אלו יעזרו לי?
    כמו כן האם הכדורים האלו יכולים לעזור לי במניעת אוסטופורוזיס (שהוא גבולי אצלי), וכולסטרול גבוהה.
    ובכלל האם במצבי כדאי לבלוע כדורי אסטרוגן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אביאנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/11/2015

מכלול שאלות ולכולן יש תשובות.
    אוויאנה קיימת רק במינון אחד, אבל זה אכן נחשב כמינון נמוך מיתר התכשירים.
    נעקב שד כפי שהומלץ נכון מקובל והכרחי.
    לגבי השמנה- יש הרבה גורמים להשמנה בגיל המעבר וטיפול הורמונלי לא בודד במערכה למניעת השמנה במנופאוזה, אם כי הכרחי בנוסף לפעילות גופנית ותזונה נכונה. במיוחד המנעות מסוכרים.
    אסטרוגן מווסת גם ייצור של כולסטרול בכבד
    טיפול הורמונלי הוא היעיל מכל הטיפולים לאוסטאופורוזיס, ובלבד שצורכים גם סידן וויטמין D
    אגב, היות והיו לך תאים סרטניים בשד, המינון המומלץ לך של ויטמין D הוא 5000 יחידות ליום בקפסולות שומניות קטנות אותן ניתן להשיג בארה'ב על המדפים ללא מירשם רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חנה
    03/11/2015

תודה רבה לתשובותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו