מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נובופם וPMSליאת03/11/2015
שלום רב,
בת 50 בפרימנופאוזה סובלת מתופעות מוקצנות (פיזיולוגיות ונפשיות) של PMS ארוך וקשה יותר (לפי רופא הנשים - עדיין מבייצת). על סמך בדיקות הדם הרופא המליץ על נובופם כדי להביא לאיזון הורמונלי. בעוד כשבוע עומדת לסיים את החפיסה הראשונה. כשבועיים לאחר תחילת החפיסה (תחילת המחזור) התחילו תופעות מוכרות של PMS. האם הנובופם הוא הפתרון לעניין זה? האם יש בכלל פתרון או שצריך להמתין עד לסיום המחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם וPMS - תגובה
ד``ר איתן פאר04/11/2015בד'כ שימוש בנובופם עשוי להקל מאד על תסמיני PMS אבל יש להתמיד לפחות מספר חודשים ואז לשקול .
במידה ועדין לא עוזר מספיק ניתן להוסיף גם ציפרלקס המרגיע את התגובה של המוח לאגירת הנוזלים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהeviana או novofem לאשה בת 55
קמי16/12/2015שלום לך
אני בת 55, אין לי מחזור כ- 10 שנים כבר.
בבדיקת צפיפות עצם נמצא כי יש לי אוסטיאופרוזיס קשה!
רופאה המליצה eviana. האם אחרי 10 שנים ללא מחזור או הורמונים, זה נכון פתאום לקחת הורמונים? והאם לדעתך מצב העצמות ישתפר...
אם כן, מה עדיף לקחת מבין שתי התרופות הנ"ל
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופרוזיס קשה בגיל 55
קמי17/12/2015בהמשך לשאלה שלי,
האם תופעות הלוואי שהוזכרו לגבי novofem כמו עייפות וחולשה קיצונית, נפיחות, קשיים בנשימה, פצעים, גרד, אקנה, תופעות אלרגיה ועוד, לא מופיעות בשימוש של eviana ? (ראיתי גם שנובופם זולה יותר) ומה משתי התרופות זהה ביולוגית להורמון המופרש מהגוף?
אני רזה עם נוקשות במפרקים ואוסטיאופרוזיס קשה...האם שימוש בהורמון יכול להחזיר את מצב העצם למצב שלפני כמה שנים? או שאפשר רק סידן וויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהeviana או novofem לאשה בת 55 - תגובה
ד``ר איתן פאר22/12/201510 שנים ללא הורמונים מחייב התייחסות האם לא איבדת כבר את " חלון הזדמנויות" ללקיחת הורמונים.
בכדי לדעת זאת עליך לבצע בדיקת דופלר של עורקי בקרוטיס - ( אולטראסאונד של עורקי הצואר) ולבדוק האם יש כבר משקעים טרשתיים.
במידה ויש אזי איבדת את חלון ההזדמנוית וממש לא להתחיל עם הורמונים.
לטיפול באוסטאופורוזיס מומלץ לתת ביספוספנטים ( אקטונל, פוסאלאן
9 ומינון גבוה של ויטמין D וסידן
יש תרופות רבות נוספות ורופא המתמצא התחום יוכל לעזור לך בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?