מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הורמונלילי17/01/2016
שלום, אני בת 50 עם קרוב לשנה ללא מחזור. ללא כל סימפטומים, אולי למעט קצת יותר רגישות לחום. רציתי להבין , אם לטיפול ההורמונלי יש ערך כמונע מחלות קרדיווסקולריות, אלדסהיימר, אוסטאופורוזיס וכו, למה אם כך הוא ניתן רק לנשים שמתלוננות על סימפטומים ולא באופן מניעתי לכל מי שמעונינת במניעה? מה ההגיון לתת רק לסובלות מגלי חום טיפול שמטרתו למנוע את המצבים החמורים יותר שתוארו?
ובאותו עניין לגבי טבליות וגינליות מקומיות- האם אותן ניתן לתת באופן מניעתי בכדי למנוע התדקקות של הרירית ויובש טרם התפתחות סימפטומים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר18/01/2016אני חייב לשבח את ההיגיון המאד מוצק שלך וצורת החשיבה המאד נכונה שלך.
עדיין כיום ההתוויות הרשומות של טיפול הורמונלי בכל משרדי הבריאות בעולם הן לטיפול ולא למניעה.
אבל בשנה האחרונה החלו יותר ויותר רופאים העוסקים שנים בתחום רפואת גיל המעבר, בעיקר בארה'ב ואירופה, לתהות האם זו גישה נכונה.
הרי גם סטאטינים להורדת כולסטרול אנו ממליצים כטיפול שמטרתו למנוע טרשת עורקים והתקפי לב, וגם אספירין נותנים במחשבה של מניעת אירועים מוחיים, אז מדוע לא טיפול הורמונלי?
אני כבר מרצה בהרבה פורמים מדעיים על הצורך, שאני אישית מאד מאמין בו, להציע טיפול הורמונלי מותאם אישית למניעה עתידית של מחלות.
מותאם אישית מותנה במחלות משפחתיות להורים, במחלות נוספות לנשים כגון השמנה, יתר לחץ דם טרום \סכרת ועוד, וכן בהתאמה של סוגי הורמונים שונים במינונים מאד נמוכים למטרות אלו.
כבר שמעתי מספר הרצאות ממוחים ידועי שם בעולם החושבים ונוקטים באותה גישה.
אבל כאמור, כאן בארץ עדין ההתוויה הרשומה לטיפול הורמונלי היא טיפול בסימפטומים. ולכן זה תהליך שיקח זמן, אך אני חושב שיגיע, היות והוא ממש מחוייב לטעמי, להתחיל לחשוב מניעה של מחלות המופיעות ככל שהאשה מתרחקת מהשלב של יצור הורמונים שחלתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת
לי18/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?