שאלה לפרופ' תדיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' תדיר
    יעל
    11/05/2008

שלום!
    אני בת 51 ללא בעיות רפואיות מיוחדות פרט לאנמיה המלווה אותי כבר שנים, ואיני נוטלת תרופות כלשהן.
    יש לי שרירן תוך דופני בקוטר 21 מ"מ (בעבר היה 27 מ"מ),ועובי רירית רחם 9-10 מ"מ.
    במשך השנים סבלתי ממחזורים בעלי דימום רב קשים וכואבים ביותר (כמו צירי לידה) אך לא טיפלתי בכך מלבד כדורים נוגדי כאבים שלא תמיד עזרו. הומלץ לי לפני שנים אחדות להוציא את הרחם ע"י גניקולוג ידוע בתחומו, אך בחרתי שלא לעשות זאת.
    עד לאחרונה המחזור היה סדיר, בחצי שנה אחרונה ישנה ירידה בכאבים והדימום הרב הצטמצם ליום אחד. כמו-כן המחזור מגיע לעיתים כל 40-48 יום ולפעמים כעבור שבועיים או 10 ימים מופיע עוד פעם דימום חלש למשך מספר ימים.
    נעשו בדיקות שונות פיפל, ביופסיה הורמונים וכו' שיצאו תקינות.
    הרופא המליץ לי לקחת פרימולוט נור,להסדרת המחזור. מאחר ואני לא "אוהבת" תרופות אלא אם חייבים, שאלתי היא האם אכן מומלץ ליטול את הפרימולוט במצבי, האם לאור התסמינים שציינתי ייתכן והמחזור לפני סיום (דבר שאני דווקא מחכה לו)? והפרימולוט יכול דווקא לעכב את הסיום?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' תדיר

הוספת תגובה

• שרירן, אנמיה, וטיפול תרופתי

פרופ` יונה תדיר
    14/05/2008

יעל
    שרירן תוך דופני בגודל 27 מ"מ אשר קטן ל 21 ממ עלול לגרום לדימומים אך כללית ניתן לאמר שהוא אינו גדול ואינו מחייב טיפול. בתקופה בה סבלת מדימומים עד כדי אנמיה בהחלט היתה הצדקה לניתוח אולם במידה וכיום אינך סובלת מדימומים (אף כי לא ברורה סיבת האנמיה) הרי שאין צורך כנראה בניתוח. יחד עם זאת, עובי רירית הרחם לגילך קצת גדולה מהצפוי ומצדיק ברור. הדבר יכול להיות קשור לדימומים אותם את מתארת. טיפול הומונלי כמו זה שאת מקבלת הוא הגיוני ולא ניתן להיות מדויק יותר מכך בדרך זו של תקשורת.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו