מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשישות..רכבת הרים בירידה, סליחה על הפירוט הארוךאורית10/02/2016
אני פונה אליך מתוך מצוקה , תשישות וחוסר הבנה של המצב. אני בת 54 ולפני כ 3 שנים הווסת חדלה. מזה חודש וחצי איני חשה בטוב. יחד עם זאת מתפקדת ועובדת כרגיל..
לאור תחושות של קוצר נשימה, דופק מהיר והזעות בעיקר לפנות בוקר פניתי לרופא משפחה. לדעתו, לא מדובר בהכרח בגיל המעבר והוא שלח אותי לסידרת בדיקות: בדיקות דם תקינות (כולל TSH) חיבור להולטר הציג מספר שינויים בדופק (100-120) במנוחה, אקו לב תקין, שלילת קרצינואד.
נשאר לי להבין שמדובר בהתקפי חרדה. התחלתי לקחת ציפלקס למשך 14 יום וזה עשה לי שמות (עלייה בחוסר שקט, דופק מהיר וקוצר נשימה באינטנסיביות רבה. קפיצות בשירירים וכאבי שרירים, חוסר שינה - ישנתי במשך כשבועיים 2 שעות ללילה) התחלתי במקביל שיחות עם פסיכולוג בנסיון להבין מה קורה לי. בתום שבועיים של סבל , הפסקתי לקחת ציפרלקס ופניתי לרופא נשים.
מזה 14 יום מטופלת באויאנה. המצב היום: שיפור בגלי החום, עדיין תוקפים קל במהלך היום ופעמיים בלילה עם עלייה בדופק. הבעייה שכעת מזה 4 ימים אני סובלת מכאבי שרירים מטורפים בידיים וברגליים לכל האורך, שמלווים אותי כל היום ומקשים מאוד על שינה. אקמול מקל מאוד מינורי ולקיחת ואבן אתמול בלילה הרגיעהואיפשרה שינה.. האם אני בכלל בכיוון הנכון? האם 14 יום זה זמן שבו ההויאנה משפיע באופן מקסימלי או שתהליך האיזון לוקח זמן רב יותר? התחרפנתי? כדאי לבצע בדקות נוספות? חשה עייפות ותסכול רב.
אשמח מאוד מאוד לחשיבה שלך מתוך הניסיון הרב שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- בהמשך לרכבת הרים ..
אורית10/02/201614 יום לקחתי ציפרלקס 20 .. לאחר 4 ימים ראשונים שבהם לקחתי חצי כדור, עברתי לכדור שלם (בהמלצת הרופא). לדעתי ההחמרה בסימפטומים היייתה בעקבות המינון הגבוה של הכדור. האם יתכן והדבר גרם למחסור באלקטרוליטים שהובילו לקפיצות בשרירים? מאז שהפסקתי את הציפרלקס לוקחת מיוזמתי כדור המכיל מגנזיון אבץ וסידן בנוסף לאוויאנה . אך כאמור גם שבועיים מאז שהתחלתי ...עדיין סובלת מגלי חום, תחושת מועקה ודופק מהיר (כמו התקפי חרדה קלים, אך בתדירות נמוכה יותר ) ומכאבי שרירים קשים.
מחכה לתשובתך . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין- בהמשך לרכבת הרים .. - תגובה
ד``ר איתן פאר10/02/2016המשיג\כי עם האוויאנה
תעברי לציפראלקס 10 מג'ר בלבד
תבדקי רמות מגנזיום, סידו ו CK בדם
תתמידי ותדווחי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכבת הרים המשך..
אורית16/02/2016ראשית , תודה רבה על התשובה.
מזה 3 ימים אני לוקחת ציפרלקס 5 מג. הגוף מגיב נורא- בחילות קשות, דופק מהיר, התכווצויות שרירים(פעמים רבות לאורך היום). אני מנסה להעסיק עצמי- כיוון שהשבוע אני בחופש..עם הכאבים והחולשה בשרירים: הליכות מתונות בים, שיעור יוגה ועוד.. הקלה קלה מכל התופעות בזמן הפעילות. האם יתכן שציפרלקס לא מתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?