תזמון לבדיקת דם ועוד שאלות .....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזמון לבדיקת דם ועוד שאלות .....
    מירי
    20/04/2016

שלום,
    בת 49. בשל דימום מתמשך (אמנם טיפטופים אך מעל הרגיל ) שיעור בפנים הופניתי לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי.(בדיקת US של תקינה
    שאלה ראשונה, רציתי לדעת מה הוא/הם הימים ה"מומלצים" או "הנכונים" ביותר לצורך ביצוע בדיקת הדם כך שהתוצאות ישקפו את המצב בצורה הנכונה ביותר.

שאלה שניה, לפני כשנה עברתי כריתת שחלה ושתי חצוצרות (חצוצרה נוספת בהמלצת הרופא) בשל תסביב שחלה בשל ציסטה. האם יתכן כי זה הקדים לי את תהליך המנופאוזה?

ושאלה אחרונה וחשובה לא פחות, האם בפרה -מנופאוזה יתכן מצב של דימום מתמשך מהרגיל?
    קצת דואגת,
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזמון לבדיקת דם ועוד שאלות ..... - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/04/2016

בדיקת דם בימים ספציפיים קשורה לטיפולי פוריות ולא לברור הורמונלי
    אני כלל לא חושב שאת בגיל המעבר היות ויש לך עדין דימומים
    כריתת החצוצרות הייתה נכונה היות והחשיבה כיום שהם המקור לסרטן אפשרי בעתיד בשחלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך אך לא הבנתי משהו

מירי
    29/04/2016

תודה רבה על תשובותיך .
    שאלה שלא בדיוק הבנתי תשובתך.
    שוב, בת 49, תמיד היו לי דימומים של כשבוע כשבתוכם יומיים דימומים "קשים"
    אך בפעם האחרונה היה משך דימום של כ 10 ימים -דבר שאף פעם לא היה- אמנם בשלושת הימים האחרונים טפטופים בודדים -
    האם מעיד על פרה-מנופאוזה? אם הרופא עשה US ומצא שהרחם תקין זה מספיק? האם עלי לעשות עוד משהו חוץ מבדיקות דם לפרופיל הורמונלי? (גם לזה בקושי רצה לשלוח אותי רק כשביקשתי )..
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך אך לא הבנתי משהו - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2016

אין כל צורך בבדיקות כל שהן במקרה שלך, בודאי שלא בדיקות דם שלא נותנות כל אינפורמציה רלוונטית
    את לא בגיל המעבר
    ככל שמתקרבים לגיל 50 כך יותר ויותר שכיח שיבושים בתדירות ובמשך הדימומים וזה תהליך נורמטיבי וטבעי לחלוטין
    במידה והדימומים ממשיכים להיות כה ממושכים נהוג להמליץ על התקן מירנה במכיל פרוגסטרון ושתפקידו להפסיק את הדימומים הנ'ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו