גלי חום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי חום
    ילו
    16/05/2008

היום בגיל 52 אחרי למעלה מ- 3 שנים מאז הפסקתי לקבל את המחזור, עכשיו התחלתי לסבול מגלי חום תכופים מאוד, כולל התעוררות בלילה ובמחזורים כמעט קבועים (6 בבוקר). גלי החום מלווים בתחושה דומה לכאבי גוף של שפעת. בנוסף אני סכרתית לוקחת אבנדיה ונובנורם (רמת הגלוקוז נשארת גבוהה 145). האם יתכן שגלי החום הינם סימפטום למשהו אינדוקריני ולא הורמונלי? אם כן, איזה בדיקה יכולה לאשש דיאגנוזה כזו? רופא הנשים רשם לי אקטיבל שאני חוששת לקחת בגלל היסטוריה אונקולוגית (ריאות) ובגלל רשימת תופעות הלוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    18/05/2008

ילו,
    בהחלט יתכן שגלי החום שלך מקורם בבעיה טבעית ו/או הורמונלית (הורמונלי ואדוקריני זה מוגש זהה. משמעות המושג הרפואי אנדוקריני הוא: אנדו=פנימי, ו... קריני=הפרשתי). במקרה כמו שלך, אשר בו קיימת מעורבות של סוכרת ברקע + רקע אונקולוגי (ראות) יהיה זה לא נכון להחליט על טיפול הורמונלי (או אחר) ללא ייעוץ מקצועי אשר יקח בחשבון את מגוון הבעיות הרפואיות נהלוות ושילוב תרופתי).
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו