האם יש סתירה בין אוורל קונטי לבין חומר מסוים שאני מפרטת בשאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש סתירה בין אוורל קונטי לבין חומר מסוים שאני מפרטת בשאלה
    נורית
    01/08/2016

אני בת 57 ומשתמשת במדבקות אוורל קונטי כבר כמה שנים.
    ללא שום קשר אני סובלת 8 שנים מיבלות ויראליות עקשניות בכף הרגל. ורוקה פלנטריס. לאחרונה נתקלתי במאמר – מחקר שעל פיו נמצא ששימוש בחומר Diindolylmethane שמופק מצמחים ממשפחת המצליבים (ברוקולי וכו') ובדרך כלל משתמשים בתוסף המזון שלו למניעת סרטנים שונים , כולל צוואר הרחם.,שד, ערמונית ועוד, עוזר ב PMS .אז הסתבר לי שבדקו וגילו שהחומר הזה עוזר מאד במינון מסוים למגר יבלות וירליות, גם פלנטריות.
    מאחר וכבר 8 טופלתי בכל צורה אפשרית כולל לייזר ללא הועיל, חשבתי לרכוש ולהתחיל לטפל בחומר.
    קראתי כל מה שיכולתי על התוסף – והוא נמכר בעיקר לאיזון האסטרוגן בגוף. לא כנגד יבלות. אולם כאמור זה נבדק קלינית.
    הייתי שמחה לדעת האם שימוש בחומר הנ"ל יכול לשבש או להתנגש לי עם לקיחת האוורל. (שמכיל גם אסטרדיול). חיפשתי התייחסות לנושא ולא מצאתי.
    אני לא מוותרת על האוורל ורוצה מאד לבדוק האם ה DIM יעזור לי. אז אם למישהו יש תשובה מושכלת – אשמח לדעת.
    אין לי כעת עם מי להתייעץ. התור הבא שלי לגניקולוג רחוק מאד, ורוב הסיכויים שאין לו מושג, רופא המשפחה שלי עזב, ויש לנו כל שבוע רופא זמני אחר, ורוב הסיכויים שגם הוא לא יידע כלום. אפילו על היבלות הויראליות שניסיתי לדבר איתו אין לו מושג. וכנ"ל עם רופא העור. אם לדעתכם יש כתובת נוספת לשאלתי - אנא הפנו אותי.

על הקשר בין DIM לבין אסטרוגן

Diindoylymethane (DIM) is a component of Indole-3-carbinol (I3C) found in members of the Brassicafamily. Most notably broccoli, kale, and cauliflower.
    It has potent effects on estrogen metabolism and is able to keep the body relatively balanced (by preventing either drastic increases or decreases in estrogen). In small amounts, it can both inhibit the aromatase enzyme (and prevent conversion of testosterone into estrogen) and it can act on more potent forms of estrogen and convert them into less potent forms; this conversion reduces the overall effects of estrogen in the body. However, taking too much DIM at once can actually induce the aromatase enzyme and act in the opposite manner and increase estrogen synthesis.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש סתירה בין אוורל קונטי לבין חומר מסוים שאני מפרטת בשאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/08/2016

אין לי כל נסיון בנידון. אבל בעקבות פנייתך עברתי מעט על ספרות רפואית בנידון.
    לא מצאתי אף עבודה קלינית המתארת שילוב של 2 התכשירים הללו
    אבל מבחינת ההגיון והנסיון הרפואי עתיר השנים שלי נראה לי שלא אמורה להיות בעיה במידה ותנסי לשלב אוורל ביחד עפ אותו תכשיר
    אבל- היות ואין נתונים על מנגנון הספיגה והפירוק בכבד והתחרות האפשרית עם אסטרוגן, תנסי מינון נמוך ככל האפשר
    אשמח לשמוע ממך דיוח ל התוצאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה פרטים

נורית
    08/08/2016

תודה רבה דוקטור איתן,
    אתה הראשון מכל הרופאים בפורומים שפירסמתי שחיפש לקרוא על ה Diindolylmethane (DIM ) ולנסות למצוא תשובה מדעית לשאלתי.

במאמר בעיתון המדעי podiatry today בשם How To Treat Recalcitrant Plantar Warts, בגליון מה 25/3/2013 ששם קראתי על השפעה טובה של ה BIORESPONSE DIM.על הורוקה, שם כתוב מינון של 6 מג/קג פעמיים ביום , שלמשקלי יוצא כ 636 מג ביום. זהו מינון גבוה.
    בכל מקום שמפרסמים משהו על ה DIM כתוב שיש לו השפעה על המטבוליזם של האסטרוגן. ומוכרים אותו לצורך טיפול שכרוך באסטרוגן.
    לכן חששתי שאולי הוא ישבש את פעילות האוורל, או להפך יגרום לי לספיגת יתר של אסטרוגן.
    כמו כן - במחקר מופיע רק התייחסות לDIM של BIORESPONSE. כאילו רק הוא encapsulated ויכול להשפיע. אני הזמנתי DIM מחברה אחרת שדרכה אני מזמינה כל מיני תוספי מזון. ואיני יודעת האם באמת זה משנה או רק אינטרס כלכלי לכתוב כך.

אני מפצלת - המשך מייד ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך 2 - מפצלת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    13/08/2016

את מספקת יופי של אינפורמציה ואני חייב להודות שאני מתרשם ביותר
    דרך הפירוק של החומר בכבד מתחרה עם פירוק של חומרים רבים בעיקר סטרואידים והורמונים אך גם תרופות אחרות
    אני לא חושב שתהיה בעיה עם אוורל היות והוא נספג דרך העור ולכן לא עובר מטבוליזים ( פירוק) ראשוני בכבד ולכן לא אמור להיות מושפע מהחומר
    לגבי סימבאסטאטין- לא מצאתי בחיפושים שלי כל אינפורמציה של צורך בהעלאת מינון לגבי המשתמשות בחומר זה.
    ולכן המלצתי היא פשוט לבדוק בדיקת דם לליפידים שבועיים לאחר שהתחלת שימוש בחומר ולהשוות לבדיקות קודמות שלך וכך לדעת האם כן או לא משפיע ספציפית עליך
    בהצלחה
    תמשיכי לדווח לי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך באותו עניין

נורית
    13/08/2016

תודה לך על ההתייחסות הרצינית והעניינית!
    הזמנתי את החומר וממתינה שיגיע מארה"ב. (למרות שלא הזמנתי מBIORESPONSE שהיא החברה המוזכרת במחקר - ואני כולי תקווה שהמחקר אכן מדעי טהור, ולא מטעם אותה חברה... ) הבעייה העיקרית שלי היא להחליט בעצמי על המינון .... הזמנתי קפסולות של 150. זה המקסימום , יש או 75 או 150. השאלה אם עלי ליטול 618 מ"ג כמו שיצא לי בחישוב שזה אומר 4 כאלו ביום.... או פחות., נניח 2. כי כתבו במפורש שיש ליטול כמות גדולה. אבל בפירסומים של החברות השונות שמייצרות ומוכרות DIM לאיזון הורמונלי נשי, וגם לגברים, מומלץ על כמות לא גדולה....
    פה ההתלבטות שלי. וחשבתי שתוכל לעזור לי להחליט.... עם המידע ששלחתי.
    אראה בקרוב רופא עור מהקופה,(משך שנים הגעתי כל חודש ולפעמים כל שבוע לטיפולים, כולל לייזר) אבל אני סבורה שסבלנותו תפקע עוד לפני שאגיע לנושא הDIM, הם מוכנים לבצע צריבה בחנקן, לתעד במחשב ולשלוח אותך שהפציינט הבא ייכנס.
    לא חושבת שיכנסו לעומק העניין ובוודאי שלא יקחו אחריות על מינון של חומר שלא שמעו עליו כלל.
    כמובן שאדווח לך על ההמשך. אם יש לך עצה עבורי במינון אשמח לקבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו