מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הורמונאלי לעור ועישוןמבולבלת09/09/2016
לאור תסמינים של גיל המעבר שהחלו אצלי, ניגשתי לרופא בתחום, שנתן לי מרשם לאסטרוגן במשחה שמורחים על העור. יידעתי את הרופא שאני מעשנת (5-7 סיגריות ליום). אני מניחה שהתכשיר הזה לא מתנגש עם העישון (למרות שברור שהכי טוב לא לעשן בכלל), אבל בכול זאת יש לי לפתע ספקות (אין לי אפשרות לשאול אותו שוב).
שאלתי היא האם זה תקין ליטול את התרופה יחד עם עישון? בינתיים לא התחלתי להשתמש בזה.
שאלה נוספת- שקלתי בכובד ראש טיפול הורמונאלי כדי לא לפספס את 'חלון ההזדמנויות' כמו שנאמר פעמים רבות.
הרופא אצלו הייתי (הוא מומחה לגיל המעבר) , אמר שחלון ההזדמנויות אינו כה קצר, אלא אורך כעשר שנים. שאלתי היא, אם כך, מדוע למהר, אם התסמינים אינם נוראיים,ואפשר לחיות עימם. (אני בת 50).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונאלי לעור ועישון - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2016עישון והורונים לא הולכים יחד עקב הפגיעה במנגנון פירוק ההורמונים בכבד, פגיעה הנגרמת ע'י ניקוטין.
לא ממולץ להשתמש בהורמונים במידה ומעשנים מעל 5 סיגריות ליום. אז תרדי לכמות הנ'ל ותשתמשי בהורמונים.
לגבי "חלון הזדמנויות"- אבהיר שוב את המושג.
תפקיד ההורמונים הוא לשמור דפנות פנימיים של כלי הדם נקיים מטרשת עורקים ובכך להבטיח אספקת דם תקינה למוח- מונע אלצהיימר- וללב- מונע התקףלב.
ברגע שנוצרים משקעים טרשתיים, ההורמונים ינסו "לסלק" אותם ואז עלולים להווצר תסחיפים ודוקא כן יקרו מקרים של אירוע מוחי או התקפי לב.
יצירת משקעים טרשתיים ניתן לבדוק בבדיקה פשוטה של דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר.
לפיכך, חלון ההזדמנויות שונה מאישה לאישה.
מקובל לחשוב שאצל מרבית הנשים , אותם משקעים טרשתיים יופיעו תוך 5 שנים מתחילת גיל המעבר , אבל יש כאלו, במיוחד עם רקע משפחתי או שומני דם גבוהים, שהתהליך יכול הליות הרבה קודם, ויש כאלו יותר מאוחר
ולכן זה דבר מאד ספציפי לכל אישה
עד 5 שנים מהפסקת המחזור זה כמעט הגבול העליון של "חלון ההזדמנויות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המפורטת
מבולבלת10/09/2016אולם אם ההורמון שקיבלתי הוא דרך העור, האם עדיין הסיכון בעינו עומד?
מרוב בהלה לא לקחתי עדיין. בכול מקרה, איני מעשנת כבדה כלל, אולם למען הסר ספק, עדיין איני מוכנה לקחת, עד שאדע שהכול לבטח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)