מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת שריפה בנרתיק וכדוריות דם לבנות בשתןשירה09/09/2016
ד"ר שלום רב,
רקע:
בת 58. מזה 9 שנים בגיל המעבר. לא לקוחת הורמונים.
מאז גיל המעבר, התחילה לי הפרשה צהובה ללא ריח דבר שמעולם לא סבלתי ממנה שבא והולך מידי פעם.
עקב CIN1 עברתי פעמייים הקפאה ומאז כל שנה אני מבצעת קולפוסקופיה +פפ = תקין.
אך כל הזמן יש לי הפרשה צהובה שבאה והולכת לסירוגין.
בירור של אין ספור תרביות וגינליות לא העלה דבר!!!!!
בדיקות למחלות מין לא העלו דבר!!!
יש לי אטרופיה, יובש כתוצאה מגיל המעבר.
לא לוקחת הורמונים, ולא מורחת שום דבר מכיוון שאני לא מרגישה את היובש , פשוט בבדיקה הרופא נשים מציין תמיד ואומר לי שיש לי יובש.
וכעט, יש לי צריבה בנרתיק כבר למעלה משבוע ימים ללא הפסקה, אין לי תחושה של שתן שורף או רצון לגשת לשירותים, איו לי דבר כזה.
מה שאני מרגישה זה באופן קבוע למעלה משבוע תחושת שריפה בנרתיק.
בכל מקרה ביצעתי בדיקת שתן לכללית ולתרבית.
תרבית = תקינה.
שתן לכללית= יש לי כדוריות דם לבנות = 500.
כדוריות דם אדומות = 20.
רופא משפחה נתן לי משחה סטרואידית למרוח אך אין שיפור בתחושה.
רציתי לשאול האם ייתכן ויש כדוריות דם לבנות 500 וזה קשור לנרתיק? האם יש קשר בין השריפה בנרתיק לכדוריות דם לבנות בשתן?
האם עלי לפנות לאורולוג? שמא זו בעצם בעיה בשלפוחית השתן,שלא יהיה מצב שזה קשור לכליות?
אם תרבית שתן יצאה תקינה, אז מה זה אומר לגבי הכדוריות הדם הלבנות?
האם לפנות לרופא נשים? מה גם שכל הזמן בדיקות של תרבית וגינלית לא מעלות דבר?
למי לפנות על מנת לקבל טיפול?
האם ייתכן דלקת ולא רואים בבדיקת פפ ? ביצעתי לפני שלושה חודשים. יש אטרופיה.
מה דעתך?
אודה על הכוונתך והתייחסותך האדיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת שריפה בנרתיק וכדוריות דם לבנות בשתן - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2016ראשית- כדוריות דם לבנות בשתן עם תרבית שלילית- תמיד מעידים על שתן מרוכז מדי. צבע השתן ניתן ע'י קריסטאלים של מלח המופרשים מהכליות וחייבים להיות מומסים בעודף הנוזלים שהכליות מפרישות ואז צבע השתן יהי תקין- כלומר צלול לחלוטין.
ככל שיותר צהוב , כלומר מרוכז, זה מעיד על התגבשות של אותם מלחים בשתן לקריסטאלים, שמצד אחד גורמים לצבע הצהוב של השתן ומצד שני פוצעים על רירית השלפוחית ועקב פציעה זו יש כדוריות דם לבנות בשתן.
הפתרון- הקפידי על שתיה נכונה- כלומר שצבי השתן תמיד, תמיד, יהיה צלול.
שנית- הפרשות נ רתיקיות
מעיד על שינוי מוחלט של המיקרוביות הנרתיקי התשין, ואת על רקע הניוון- אותה אטרופיה שמציין הרופא שלך
התחילי מיד להשתמש בואגיפם נרתיקי 2-3 פעמים בשבוע לפני השינה, ותוך מספר חודשים, אולי שבועות, מצבך ישתפר
ואז תמשיכי עם ואגים 2 בשבוע לכל החיים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה10/09/2016ד"ר פאר שלום רב,
תודה רבה על תשובתך, אך רציתי לשאול לגבי תחושת הצריבה כעט בנרתיק שיש לי מעל שבוע ללא הפסקה, מה ניתן לעשות ? איך לטפל? ומאיזה רופא לבקש?
פשוט תחושת הצריבה בנרתיק מציקה ומטרידה מאד.
ושוב תודה על התייחסותך וסבלנותך האדיבה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2016תנסי שימוש בפרוביוטיקה לנרתיק- משווק תחת השם ביופימל, ללא מירשם , קפסולה לנרתיק ל 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תשובות מעבדה אנא התייחסותך
שירה14/09/2016ד"ר שלום רב,
ביצעתי שוב בדיקת שתן לכללי והפעם עפ"י המלצת הרופא עשיתי את הבדיקה ביחד עם טמפון על מנת לבדוק האם הבעיה היא משלפוחית השתן או מהנרתיק.
הפעם במקום לויקוציטים שהיו בפעם הראשונה 500 יצא לויקוציטים 75.
אני מבינה שאם כך הבעיה היא מהנרתיק.
כמו כן רופא הנשים לקחת שוב בדיקה של תרבית וגינלית והפעם התשובה היתה
S.aureus ליד זה צויינו מספר תרופות למה החיידק רגיש.
בינתיים התור שלי לרופא הנשים הוא רק בעוד שבועיים ולא ניתן להקדים את התור.
מה זה אומר צמח S.aureus ?
האם יכול להיות וזה הגורם להפרשות הצהובות המוגלתיות שיש לי מידי פעם מהנרתיק?
האם זה יכול להיות הגורם לצריבה הקשה שיש לי בנרתיק?
האם לגשת לרופא בהקדם?
אנא תשובתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תשובות מעבדה אנא התייחסותך - תגובה
ד``ר איתן פאר14/09/2016עד לפגישתך ובדיקתך אצל רופאך תשתמשי בפתילות נרתיקיות של פולידין פעמיים ביום לשישה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?