ניתוח הוצאת רחם ושחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הוצאת רחם ושחלות
    חגית
    10/02/2017

אני בת 50 עוד חודשיים סובלת מדימומים חזקים מאוד בזמן המחזור, כמו כן יש לי מיומות ברחם - לאחר שהוצאתי כבר אחת בקיץ האחרון.
    רופא הנשים שלי המליץ לי לעשות ניתוח להוצאת הרחם והמליץ גם להוציא את השחלות. כדי להקל על המצב.
    שאלתי היא האם להוציא באותו ניתוח גם את השחלות? יש לציין שאני די מתלבטת לגבי הניתוח בכלל ומאוד חוששת.
    אשמח לתשובה. שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הוצאת רחם ושחלות

הוספת תגובה

• כריתת רחם ביחד עם שחלות

ד``ר איתן פאר
    11/02/2017

בעבר הגישה לכריתת שחלות אוטומטית עם כריתת הרחם היתה מקובלת ושכיחה. לא כיום.
    שחלות ממשיכות ליצר הורמונים - בעיקר אנדרוגנים- עד כמעט גיל 70 וכריתת שחלות נקשרת יותר ויותר לירידה בחשק מיני ואוסטאופורוזיס
    אבל, במידה וישנה פתולוגיה שחלתית שיקול זה מתבטל.
    כמו כן כריתת רחם תת שלמה, כלומר להשאיר צואר רחם, מועדפת בטווח הארוך עקב פחות צניחת שלפוחית שתן ונרתיק עם הגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם

שירה
    11/02/2017

שלום רק רוצה לעודד אותך ולספר שאני עברתי בגיל 48 כריתת רחם בשל מיומות גדולות מאד, ללא כריתת שחלות (התעקשי על כך שהשחלות תשארנה). הניתוח עבר בקלות יחסית, לא היו שום תחושות משונות אחרי, ולא בעיות, ההפך הוא הנכון, תחושת הקלה עצומה שהוציאו את הדבר הזה ממני. השחלות נותרו במקומן ועושות את עבודתן, בלי הבלגן של המחזור החודשי.
    כמובן שהכל אישי, רק מספרת את הזוית שלי, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הוצאת רחם

חגית
    12/02/2017

תודה על התגובות
    רופא הנשים שלי המליץ גם על הוצאת השחלות כדי למנוע לדבריו מצב של סרטן השחלות. אני לר כל גך רותה כי הבנתי שזה מביא את הגוף למצב של גיל המעבר במיידית. עד כמה מצב זה של סרטן השחלות שכיח? וכיצד ניתן לבדוק. אם הגן נמצא אצלי?
    בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת שחלות

ד``ר איתן פאר
    13/02/2017

לא מקובל כיום, אבל אפשרי
    ראי תשובתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו