מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח הוצאת רחם ושחלותחגית10/02/2017
אני בת 50 עוד חודשיים סובלת מדימומים חזקים מאוד בזמן המחזור, כמו כן יש לי מיומות ברחם - לאחר שהוצאתי כבר אחת בקיץ האחרון.
רופא הנשים שלי המליץ לי לעשות ניתוח להוצאת הרחם והמליץ גם להוציא את השחלות. כדי להקל על המצב.
שאלתי היא האם להוציא באותו ניתוח גם את השחלות? יש לציין שאני די מתלבטת לגבי הניתוח בכלל ומאוד חוששת.
אשמח לתשובה. שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם ביחד עם שחלות
ד``ר איתן פאר11/02/2017בעבר הגישה לכריתת שחלות אוטומטית עם כריתת הרחם היתה מקובלת ושכיחה. לא כיום.
שחלות ממשיכות ליצר הורמונים - בעיקר אנדרוגנים- עד כמעט גיל 70 וכריתת שחלות נקשרת יותר ויותר לירידה בחשק מיני ואוסטאופורוזיס
אבל, במידה וישנה פתולוגיה שחלתית שיקול זה מתבטל.
כמו כן כריתת רחם תת שלמה, כלומר להשאיר צואר רחם, מועדפת בטווח הארוך עקב פחות צניחת שלפוחית שתן ונרתיק עם הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת רחם
שירה11/02/2017שלום רק רוצה לעודד אותך ולספר שאני עברתי בגיל 48 כריתת רחם בשל מיומות גדולות מאד, ללא כריתת שחלות (התעקשי על כך שהשחלות תשארנה). הניתוח עבר בקלות יחסית, לא היו שום תחושות משונות אחרי, ולא בעיות, ההפך הוא הנכון, תחושת הקלה עצומה שהוציאו את הדבר הזה ממני. השחלות נותרו במקומן ועושות את עבודתן, בלי הבלגן של המחזור החודשי.
כמובן שהכל אישי, רק מספרת את הזוית שלי, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הוצאת רחם
חגית12/02/2017תודה על התגובות
רופא הנשים שלי המליץ גם על הוצאת השחלות כדי למנוע לדבריו מצב של סרטן השחלות. אני לר כל גך רותה כי הבנתי שזה מביא את הגוף למצב של גיל המעבר במיידית. עד כמה מצב זה של סרטן השחלות שכיח? וכיצד ניתן לבדוק. אם הגן נמצא אצלי?
בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת שחלות
ד``ר איתן פאר13/02/2017לא מקובל כיום, אבל אפשרי
ראי תשובתי הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?