מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר כריתת שחלות וחצוצרותחלי15/05/2017
שלום,
אני בת 40, חודשיים לאחר ניתוח כריתת שחלות וחצוצרות בשל היסטוריה משפחתית משני הצדדים, של סרטן שד ושחלה.
קיבלתי מרופאת נשים אחת גלולות מיליאן - אותן נטלתי במשך 21 ימים, במהלך אותו חודש לא הרגשתי טוב : סחרחורות, כאבי ראש, כאבי בטן, דפיקות לב ועוד.
מרופאת נשים שנייה קיבלתי אקטיבל עם הנחייה ללכת לבדיקת כירורג שד אחת ל - 3 חודשים לבדוק האם יש גושים.
לפני שנה בדיוק הסרתי גוש שפיר מהשד.
אני אובדת עצות, אני לא יודעת איזה טיפול לקחת:
מיליאן - שאני לא ממש מרגישה שמסייע לי, איני יודעת האם זה מספיק במצבי כתחליף הורמונלי או לקחת אקטיבל, שרק ההנחייה של הרופאה לגשת לכירורג 4 פעמים בשנה לבדוק גושים וכן רשימת תופעות הלוואי וסוגי הסרטן הכתובים בעלון מפחידים אותי כל כך, אני חוששת שעשיתי ניתוח מניעתי מצד אחד והאקטיבל עם תופעותיו יגרמו לי כל מה שניסיתי למנוע.
אני יודעת שרק אני יכולה להחליט מה באמת לעשות, אבל אני לא יודעת למי לפנות לקבל תשובות מתאימות או טיפול מתאים.
בינתיים מה שאני כן יודעת הוא שאני לא מאוזנת הורמונלית, עצובה מאוד ובמצב רוח שפוף.
הייתי רוצה לשמוע את דעתך או עצתך בעניין.
תודה,
חלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת רחם ושחלות
ד``ר איתן פאר20/05/2017צר לי אבל שתי ההמלצות שקיבלת אינן נכונות ומאד לא רצויות לך.
בהעדר רחם ושחלות כל אשר עליך לקחת זה אסטרוגן במינון נמוך , קרי כדור אסטרום 1 מג'ר לים לכל החיים.
הביקור הדחוף שהומלץ לך אצל מומחה שד לחלוטין לא במקום. אסטרוגן בלבד מפחית משמעותית ביותר הסיכון לסרטן שד ובדיקה שנתית רגילה עם ממוגרפיה לא יותר מאשר פעם בשנתיים היא הגישה הנכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכריתה לא כללה רחם
חלי20/05/2017אלא שחלות וחצוצרות בלבד. האם אסטרופם הוא טיפול מספיק גם במקרה ויש רחם או שנדרש טיפול נוסף?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאר הרחם
ד``ר איתן פאר31/05/2017כאשר יש רחם חובה לתת פרוגסטרון ביחד עם האסטרוגן היות ואסטרוגן בלבד עלול לגרום לסרטן ברירית הרחם, דבר הנמנע לחלוטין ע'י תוספת הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?