כאבים ונפיחות בשדיים ומחזור פעמיים בחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ונפיחות בשדיים ומחזור פעמיים בחודש
    מיכל
    09/06/2017

שלום,
    בת 40 בדיוק, לפני כחודש התחילו לי כאבים ורגישות ונפיחות בשני השדיים, ב-5.5 קיבלתי מחזור וזה לא עבר,במקביל עברתי בדיקת רופא נשים ששלל הריון והעלה חשד לבעיה הורמונלית וביקש ממני לעבור בדיקת דם הרמונלית ביום 2-5 למחזור הבא. אבל-ב-20.5 שוב קיבלתי מחזור (10 ימים המחזור הקודם) , הרופא אמר לי לא לעשות את בדיקות הדם אלא לחכות לדימום הבא. עברתי בדיקת כירורג שד ששלל בעיות הקשורות לשדיים, ועתה בימים האחרונים שוב כאבי תופת ונפיחות. אני ממש לא יודעת מה קורה לגוף שלי ואשמח לעזרה או עצה.
    תודה מראש
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גודש ורגישות בשדיים

ד``ר איתן פאר
    10/06/2017

מדובר בתופעה נורמונלית ידועה ומוכרת הנכללת במיגוון הסימפטומם של טרום גיל המעבר.
    בתקופה זו יש שיבושים בין הפרשת האסטרוגן והפרוגסטרון מהשחלות. זה מוביל לדימומים כל שבועיים שלושה ולגודש ניכר בשדיים, לא קשור כלל לבדיקות שד שכן רגישות וגודש בשדיים תמיד יהיו על רקע הורמונאלי ומעולם לא סרטן. כמו כן אין משמעות כלל לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי שכן יכלה להיות תקינהלחלוטין, תלוי באיזה יום מתחילת המחזור מבצעים אותה.
    יש טיפולים לתקופה הפרימנופאוזלית כגון נובופם ופרוגילוטון שיפתרו את הבעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו