יובש בנרתיק עקב הוצאת שחלות מניעתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בנרתיק עקב הוצאת שחלות מניעתי
    אוריאנה
    23/08/2017

אני בת 42 לאחר ניתוח הוצאת שחלות מניעתית (נשאית brca1). כרגע לא חשה בתופעות למעט יובש בנרתיק, השיער ובפנים.
    רציתי לשאול על וגיפם:
    האם מותר לשימוש עקב הנשאות?
    ואם כן מה המינון? קראתי שתחילה מומלץ לקחת שבועיים רצוף ולאחר מכן פעמיים בשבוע.
    אשמח להכוונה.
    וגם האם כדאי לקחת אביאנה למרות שאין לי תופעות מיוחדות אבל מפחדת מהזדקנות חיצונית. האם זה שילוב מתאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת שחלות מניעתית

ד``ר איתן פאר
    23/08/2017

כיום מקובל יומיים אחרי כריתת השחלות להתחיל מיד טיפול עם אוויאנה
    ואגיפם מספיק פעמיים בשבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אוריאנה
    24/08/2017

שאלה נוספת, אני שבועיים אחרי הניתוח וקצת מפחדת מהורמונים. כרגע אני סובלת בעיקר מיובש בנרתיק. האם זה בסדר להתחיל רק עם וגיפם ובהמשך במידת הצורך להוסיף את ההורמונים דרך הפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אוריאנה
    24/08/2017

וגם רציתי לדעת לגבי טיפול לייזר ליובש בנרתיק. האם זה נותן מענה ואז לא צריך בכלל טיפול הורמונלי מקומי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר לנרתיק

ד``ר איתן פאר
    26/08/2017

בשנים האחרונות יש פירסומים בכנסים אודות השימוש בלייזר לנרתיק לפתור בעיות יובש. אני מכיר את העבודות ואת הפירסומים הנילווים אך באופן אישי לא צברתי מספיק נסיון בכך ולכן אני לא מחווה דעה בנידון אלא רק במה שאני מנוסה ובטוח בתוצאות לאורך שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו