האם יש צורך בהיסטרוסקופיה לדעתך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש צורך בהיסטרוסקופיה לדעתך?
    דינה
    27/08/2017

שלום רב

אני בת 49 ללא הריונות עם עודף משקל חולני. בין תחילת פברואר לתחילת מאי לא קיבלתי מחזור ולא היו דימומים כלל. פניתי לרופא לבדוק האם אני במנופאוזה והוא נתו לי פרומולוט נור למשך 5 ימים בשביל להסדיר לי את המחזור. אחריו קיבלתי מחזור אבל החל מהמחזור במאי יש לי מחזור כל שבועיים שלושה עם כל הסימנים של מחזור כגון כאבי גב, עייפות , כאבי ראש וכו'.
    בגלל שהמחזור הוא כל שבועיים והוא בדרך כלל גם נמשך כ10 ימיםת כםר 3 חודשים יש לי תחושה שאני מדממת כמעט ללא הפסקה. השאלה שלי היא האם לבצע בשלב זה היסטרוסקופיה בשביל לבדוק שהכל תקין או פשוט לעקוב לראות האם המשב משתנה כשלעצמו.
    יש לציין שאני מבצעת אולטרסאונד אבדומינלי כל חצי שנה ולא נראו שם ממצאים חריגים, מצד שני מבחעיה טכנית קשה לראות במדוייק מה קורה שם. אולטרסאונד וגינלי אני לא מתליחה לעשות עקב כאבים ועקב מיומות שמסתירות.

תודה של תשובתך

דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימומים

ד``ר איתן פאר
    29/08/2017

לפני היסטרוסקוםיה תבצעי פרופיל הורמונלי
    ובמידה ויש לך עודף משקל גדול, רקמת שומן סםוגת הורמונים ויכולה לשבש מאד מחזורים כמו גם הגיל שלך כמובן
    ךהורדת משקל - או ניתוח קיצור קיבה או זריקות
    saxenda

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בהיסטרוסקופיה לדעתך?

דינה
    30/08/2017

פרופיל הורמונלי ביום ה-11 מתחילת המחזור
    LH 11.8
    FSH 17.9
    E2 אסטרדיול 143
    פרוגסטרון קטן מ-0.8

שכחתי לציין שיש לי 2 מימומות די גדולות.
    עודף משקל וגודל המיומות לא השתנו כבר כמה שנים ובכל זאת עד לפני כחצי שנה היה מחזור די סדיר ובטח שלא פעמיים בחודש כמו שזה קורה עכשיו.

השאלות הספציפיות שלי
    1) האם לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית במצב כזה או היסטרוסקופיה ניתוחית לצורץ ביופסיה או פשוט להמשיך לעקוב אחר הדימומים על ידי US?

2) האם יש סיכון בביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית בידיים מיומנות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו