התלבטות לגבי נטילת ESTROFEM 1 MG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי נטילת ESTROFEM 1 MG
    אלמוסני נילי
    17/02/2018

שלום.
    הנני בת 67. במשחתי היסטוריה של סרטן השד(שתי אחריותי עם כירתה מלאה) ערכתי בדיקה גנטית ויצא שאינני נשאית הגן.לפני כשנתיים היה חשד לגידול אך הביופסיה יצאה תקינה. לפני הביופסיה לקחתי ESTROFEM באופן רציף מספר שנים (כ-6).בביה"ח בו ערכו לי ביופסיה מאוד כעסו והביעו אי שביעות רצון ואף חוסר אחריות של הגניקולוג שלי מכך שנתן לי את התרופה. לפני שבוע עברתי בדיקה שיגרתית אצל הגניקולוג (רופא מטפל חדש) והמליץ לי בכל זאת להתחיל שוב עם ESTROFEM בטענה כי אין כל מניעה או סיכון מלקחת תרופה זו. יצאתי מבולבלת ואינני יודעת מה לעשות. אשמח לחוות דעתך בנושא. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אסטרופם

ד``ר איתן פאר
    17/02/2018

הגניקולוג שלך צודק לחלוטין ולא מי שהעיר לך הערות חסרות אחריות.
    אטרוגן בלבד הוכח כמוריד ( ואני מדגיש שוב- מוריד !!) שכיחות סרטני שד
    אבל - ואבל גדול- לוקחים אסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון אך ורק במידה ועברת כריתת רחם
    במידה ויש לך רחם- ולא ציינת זאת בהפניה- הרי שאת חייבת גם פרוגסטרון !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי נטילת ESTROFEM 1 MG

נילי אלמוסני
    21/02/2018

תודה על תשובתך.
    באמת שכחתי לציין בשאלתי שאני כרותת שחלות, חצוצרות ורחם. הבנתי מתשובתך כי אין מניעה להתחיל "שוב" בנטילת estrofem. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו