מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואביב האם כדאי לקחת?לילי26/04/2018
שלום
כתבתי לך בעבר על בעית דימום מתמשך. אמרתי לי לעשות בדיקה הורמונלית ללא תרופה. שכבר עשיתי.
לצערי למכבי אין מומחה גיל מעבר במרכז אז אנסה לחדד את השאלה.
בת 53 לוקחת נובפאם 7 שנים. בעבר הוצע לי טריסקוונס אבל זה גרם לי לעצבנות והמשכתי עם נובפאם. בלי לקיחת התרופה השנה האסטרדיול שלי 50..הורמונים אחרים לא נבדקו. אני חלק מהזמן בבריטניה וככה זה כאן.
אני סובלת ממחסור באסטרוגן.
הבעיות בשנה האחרונה הם יקיצה 5 פעמים בלילה. דלקות ושרפה באזור מערכת השתן. חוסר אנרגיה קיצוני ודיכדוך קשה למרות שאני לוקחת סרוקסט 20 שנים.
והבעיה שפניתי אליך איתה היא שאחרי 3 ימים מחזור נוסף דימום חום שנמשך עוד 10 ימים.
הלכתי לפרו' מכובד בתל אביב שהציע לי להפסיק כל טיפול. מאחר והתעקשתי רשם לי אקטיבל. דממתי חודש וחצי.
חזרתי לנובפאם לחצי שנה. החלטתי לעשות ניסוי. לקחתי את הטריסקוונס שהיה לי בבית והרי זה פלא הכל חלף חזרתי לתפקוד מלא והרגשתי מצויין. נשארה עדיין בעיית הדימום המתמשך מחזור + ימים רבים של החתמה חומה.
רופא משפחה אומר שלא נותנים היום יותר טריסקוונס.
מצד שני צפיתי בהרצאה מרתקת של יואב פלד על הדואביב.
שאלות:
מה אפשר לעשות? האם הדואביב שמכיל רק 0.45 אסטרוגן יכול לפתור את בעית מחסור האסטרוגן שאני סובלת ממנה? האם העובדה שזה מיוצר משתן סוסות פרושה שהאסטרוגן יותר חזק מהמילגרם של נובפאם. את הדימום הדואביב בטוח יפתור...אבל מה עם כל הבעיות האחרות?
מה לוקחות נשים אחרות במנאפוזה מלאה.
תוספת הפרוגסטרון מהווה אי נוחות גדולה
וגם מסוכנת. האקטבל ודומיו זה סבל. אני נמצאת כרגע בבריטניה גם כאן הוצא לי אקטיבל ע"י רופא משפחה וסרבתי ואז בקשתי דואביב האם לקחת?
המון המון תודה וסליחה על אורך הפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר28/04/2018מסכים לחלוטין שהפתרון המתאים לך יהי שימוש בדואביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?