דואביב האם כדאי לקחת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואביב האם כדאי לקחת?
    לילי
    26/04/2018

שלום
    כתבתי לך בעבר על בעית דימום מתמשך. אמרתי לי לעשות בדיקה הורמונלית ללא תרופה. שכבר עשיתי.
    לצערי למכבי אין מומחה גיל מעבר במרכז אז אנסה לחדד את השאלה.
    בת 53 לוקחת נובפאם 7 שנים. בעבר הוצע לי טריסקוונס אבל זה גרם לי לעצבנות והמשכתי עם נובפאם. בלי לקיחת התרופה השנה האסטרדיול שלי 50..הורמונים אחרים לא נבדקו. אני חלק מהזמן בבריטניה וככה זה כאן.
    אני סובלת ממחסור באסטרוגן.
    הבעיות בשנה האחרונה הם יקיצה 5 פעמים בלילה. דלקות ושרפה באזור מערכת השתן. חוסר אנרגיה קיצוני ודיכדוך קשה למרות שאני לוקחת סרוקסט 20 שנים.
    והבעיה שפניתי אליך איתה היא שאחרי 3 ימים מחזור נוסף דימום חום שנמשך עוד 10 ימים.
    הלכתי לפרו' מכובד בתל אביב שהציע לי להפסיק כל טיפול. מאחר והתעקשתי רשם לי אקטיבל. דממתי חודש וחצי.
    חזרתי לנובפאם לחצי שנה. החלטתי לעשות ניסוי. לקחתי את הטריסקוונס שהיה לי בבית והרי זה פלא הכל חלף חזרתי לתפקוד מלא והרגשתי מצויין. נשארה עדיין בעיית הדימום המתמשך מחזור + ימים רבים של החתמה חומה.

רופא משפחה אומר שלא נותנים היום יותר טריסקוונס.
    מצד שני צפיתי בהרצאה מרתקת של יואב פלד על הדואביב.
    שאלות:
    מה אפשר לעשות? האם הדואביב שמכיל רק 0.45 אסטרוגן יכול לפתור את בעית מחסור האסטרוגן שאני סובלת ממנה? האם העובדה שזה מיוצר משתן סוסות פרושה שהאסטרוגן יותר חזק מהמילגרם של נובפאם. את הדימום הדואביב בטוח יפתור...אבל מה עם כל הבעיות האחרות?
    מה לוקחות נשים אחרות במנאפוזה מלאה.
    תוספת הפרוגסטרון מהווה אי נוחות גדולה
    וגם מסוכנת. האקטבל ודומיו זה סבל. אני נמצאת כרגע בבריטניה גם כאן הוצא לי אקטיבל ע"י רופא משפחה וסרבתי ואז בקשתי דואביב האם לקחת?
    המון המון תודה וסליחה על אורך הפניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואביב האם כדאי לקחת?

הוספת תגובה

• דואביב

ד``ר איתן פאר
    28/04/2018

מסכים לחלוטין שהפתרון המתאים לך יהי שימוש בדואביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו