פרוגסטרון להסדרה של המחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוגסטרון להסדרה של המחזור
    דפנה
    11/08/2018

שלום

אני בת 50 בפרימנופאוזה, מחזור אחרון לפני כ4.5 חודשים, ומידי חודש כמה טפטופים, הרופא נתן פרימולוט נור ואמר לקחת כל חודש במשך 5 ימים 10 מ"ג להסדרת מחזור. הלכתי לדעה שניה והרופא אמר שהוא לא רואה כל צורך בכך ואף לא ממליץ. אני סבלתי מדימומים מאוד קשים במחזורים אמרונים ונוח לי שאין לי מחזור והופתעתי שהרופא ממליץ להסדיר אותו.
    מדוע לדעתך יש דעות שונות בין הרופאים בנושא הזה? שניהם רופאים בכירים. אחד ממליץ והשני לא ממליץ. אני יודעת מהפורום שאתה כן ממליץ על כך, השאלה שלי היא יותר מדוע יש רופאים שאינם ממליצים על כך? מה הסיכון בלקיחת פרוגסטרון במינון זה מידי חודש לעומת אי לקיחת פרוגסטרון ?
    יש לציין כי אני בעודף משקל של כ-30 קילו.
    עובי רירית 9 ממ, עובי רירית לפני 4.5 חודשים 7ממ.
    אסטרוגן 170, פרוגסטרון פחות מ0.8

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרוגסטרון להסדרת מחזור

ד``ר איתן פאר
    11/08/2018

אני לחלוטין מסכים עם הרופא שרשם לך פרוגסטרון כל חודש ולחלוטין לא מסכים עם הרופא שטען שאין צורך
    הסיבה-
    בפרימנופאוזה ישנה פעילות אסטרוגנית הגורמת לעיבוי יתר של רירית הרחם ואז קיים סיכון, אמנם קלוש, לפתח סרטן ברירית הרחם. לחילופין כאשר יופיע דימום ספונטני הוא יהיה חזק מאד וממושך
    ולכן יש לקחת פרוגסטרון מחזורי בדיוק כפי שהנחה אותך הרופא הראשון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו