מה הסיכוי שתופעות גיל המעבר חולפות מעליהן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הסיכוי שתופעות גיל המעבר חולפות מעליהן?
    ר.ב
    09/12/2018

תודה דר' פאר על הפורום החשוב
    אני בת 52
    וסת אחרונה לפני כחודשיים, סדירה עד לפני כשנתיים-שלוש.
    סובלת כיום מתופעות קשות של גיל המעבר, גלי חום קשים לאורך כל היום והלילה כולל בחילות, הזעה, דפיקות לב, שינה לא טובה, עייפות וחוסר אנרגיה, השמנה בכלל ובפרט בבטן ללא יכולת כלל לרדת במשקל למרות תזונה נכונה ופעילות גופנית (שמאד קשה לי לבצע בגלל העייפות), עליה בכולסטרול וטריגלצרידים, עליה בסוכר (105), כאבים במפרקים (ברכיים), תחושת דכדוך. לסבתא סרטן הרחם וסרטן המעי הגס.
    אני מבינה שלשיפור איכות חיי כדאי שאתחיל לקחת הורמונים ובכל זאת, שניה לפני שאני הולכת לקבל מרשם, גם בגלל הסרטן במשפחתי, ולאור התופעות הקשות של גיל המעבר כשאני עדיין מקבלת את הוסת, האם יש סיכוי שהתופעות הללו יחלפו מעליהן עם הסתגלות הגוף לרמת ההורמונים הנשיים הנמוכה ואם כן מתי? יש סטטיסטיקות/מחקרים כאלו? הרבה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות גיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    13/12/2018

תקראי בפייס בוק שלי ( "איתן פאר - גיל המעבר"- תבקשי חברות)
    גלי חום קשורים קשר הדוק לדמנציה - אלצהיימר- לפגיעה בשריר הלב- התקפי לב ואי ספיקת לב ועוד ועוד
    חובה לקחת טיפול
    בטרום גיל המעבר הטיפול הינו תוספי ולא חלופי ולכן מקבלים מחזורים אבל ללא התסמינים
    ויפה שעה אחת קודם- ומהר לפני שיהיה נזק בלתי הפיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו