אסטרוגן בשלב של טרום גיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרוגן בשלב של טרום גיל המעבר
    תמי
    12/12/2018

כב' הפרופ' הנכבד שלום רב!
    קראתי בפורום על 2 הגישות לגבי גיל המעבר: 1. טפול מקדים מונע באסטרוגן 2. טיפול ממוקד בתופעות רק אם כבר יש בעיה.
    קראתי שיש קרמים ומשחות המכילים אסטרוגן שאפשר להשתמש בהם אפילו למרוח על עור הפנים וכו'.
    חשבתי שהייתי שמחה להאט את תהליך ההזדקנות של הגוף מבעוד מועד, שזה מצבי שכרגע יש לי מחזור שהיה ממש סדיר ורק בפעם האחרונה היה לי 3 פעמים מחזור עם הפסקה של שבועיים ממחזור למחזור.
    מהו הגורם המכריע בהכרעה להימנע מנטילת הורמונים לגמרי, בגלל הסיכון להתפתחות סרטן (שד?) בהמשך.
    ולמי שיש רחם חובה לקחת מראש גם פרוגסטרון נוסף על האסטרוגן. במיוחד למי שיש מסביב הסטוריה משפחתית.
    האם אפשר להתייעץ אתכם לגבי העניין (אני מהמרכז ואצטרך לבוא לחיפה) לא מכירה מישהו מקצועי ובעל סבלנות כמוכם.
    והאם אפשר להתייעץ בלבד בלי שום בדיקות, שאינני מעוניינת לעשות (אינני יכולה מכל מיני סיבות).
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ

ד``ר איתן פאר
    13/12/2018

להגיע אלי זה דרך תור בטלפון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו