בדיקות הורמונליות לגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות הורמונליות לגיל המעבר
    פציינטית x
    22/02/2019

‎שלום
    ‎אני בת 44.5
    ‎אני גרה בחו״ל והרופאה שלחה אותי לבדיקות הורמונליות מאחר והמחזור מאחר לי כחודש וחצי.
    ‎התוצאות הינן
    Estradiol E2 – 95.28
    FSH – 15.06
    LH 38.37
    ‎אלו הבדיקות היחידות שנשלחתי לבצע ועל סמך אלו הרופאה קבעה שנכנסתי לשלב המנופאוזה.
    ‎האם זה נכון?
    ‎לציין שעד לפני כן לקחתי גלולות יאז (ולפני הרבה שנים גם דיאנה) במהלך 14 שנה כאשר ב 10 שנים האחרונות, בערך, אני נוטלת יאז בלי מרווחים לקבלת מחזור ועושה הפסקות פעם בארבעה חמישה חודשים. בפעם האחרונה שעשיתי הפסקה חוויתי כאבי מחזור קשים אך לא הופיעה הווסת.
    ‎אני גרה במדינת עולם שלישי וקשה לי לסמוך על אבחנת הרופאים פה. מה גם שאני לא חווה שום תופעות של מנופאוזה.
    ‎חשוב לציין שב 14 שנים האחרונות יש לי מחלת האשימוטו, אני מטופלת בסינטרואיד 60 מק כל יום ואני מאוזנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פירוש של בדיקות הורמונליות

ד``ר איתן פאר
    23/02/2019

הורמונים משתנים כל הזמן
    פירוש תוצאות הבדיקות תלוי בכמה זמן עבר מרגע שהפסקת את הגלולות
    תמתני לפחות חודשים ותחזרי על הבדיקות הנ'ל ןתןדיעי לי
    כמו כן האם יש באפשרותך לבצע בדיקת אולטרה-סאונד נרתיקית לבדוק המצאות זקיקים + בייציות בשחלות ועובי רירית הרחם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי אולטראסאונד נרתיקי

פציינטית x
    23/02/2019

הגלולה האחרונה ניטלה ב 29/12. חודש וחצי לפני הבדיקה.
    גם הרופאה, אמרה לי שאני במנופאוזה ויום למחרת שלחה הודעה שאולי זה בגלל הגלולות שנטלתי כל כך הרבה זמן ועוד ללא הפסקות לקבלת המחזור.
    אם אני חושבת על זה אני כן חווה תסמינים של גיל המעבר רק בגלל שהייתי עם הגלולות לא הבנתי שאני אולי נכנסתי לגיל המעבר, לכן חשבתי שאולי אני לא מאוזנת מבחינת בלוטת התריס וכל פעם הלכתי לעשות בדיקות דם וראיתי שאני כן מאוזנת ולא הבנתי מה קורה איתי. אפילו לא חשבתי על גיל המעבר. התסמינים: ירידה בחשק המיני, דיכאונות קטנים שנכנסתי ויצאתי מהם במהירות ובתדירות גבוהה, מצבי רוח משתנים ורגישות יתר לעיתים. גלי חום לעתים רחוקות. אני רזה אך גם שומרת על משקל קבוע בקנאות אז לפחות לא חווה השמנה.
    לגבי ה אולטראסאונד הרופאה ראתה זקיקים אך אמרה שהיא לא אוהבת את צבע השחלה ולפי זה חושבת שזה גם סימן למנופאוזה. כמו כן אירית הרחם דקיקה וכמעט אינה נראית ולכן אמרה שלפחות עוד חודש לא אקבל מחזור. שאני אחזור אליה לאחר חודש לבדיקה חוזרת ושנעשה בדירת דם חוזרת עוד חודשיים כפי שייעצת.
    דוקטור, תודה רבה על תשובתך. אני אודיע לך לגבי התוצאות של הבדיקה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו