האם נכון להפסיק בבת אחת שימוש בהורמונים או שצריך בשלבים? (הורדת המינון בהדרגה)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נכון להפסיק בבת אחת שימוש בהורמונים או שצריך בשלבים? (הורדת המינון בהדרגה)
    מיכל
    26/07/2019

דר פאר שלום רב,
    בת 54 , 4 שנים ללא מחזור. נוטלת הורמונים כחצי שנה. התחלתי עם אקטיבל ועברתי לאביאנה. ברור לי מעבר לכל ספק שלא מתאים לי ליטול הורמונים בשל תופעות הלוואי שנגרמות לי.
    שאלתי היא, האם נכון הוא להפסיק לקחת הורמונים בבת אחת או בהדרגתיות?
    אני עוקבת באדיקות אחר הפורום בניהולך ורואה שאתה ממליץ לנשים להמשיך ולנסות את כל סוגי ההורמונים כאשר סוג אחד או שניים לא מתאים להן. אני בטוחה שיש נשים (כמוני, כך אני מרגישה) שפשוט הורמונים לא מתאימים להן ורב הנזק על התועלת בלקיחתם. ועל כן שאלתי השנייה היא, מה אתה מציע לכל אותן נשים שניסו את כל סוגי ההורמונים וגילו שלא מתאים להן ? בשל תופעות הלוואי.
    בברכה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקת הורמונים

ד``ר איתן פאר
    27/07/2019

נחסת בדיוק סוג אחד של הורמונים שכן אקטחבל ואביאנה הם אותם ההורמונים רק במינון שונה
    והיות ולכל הורמון יש פרופיל הורמונלי שונה ופעילות ביולוגית ספציפית, הרי שהמסקנה שלך שהורמונים לא מתאימים לך ממש אינה נכונה ואינה מבוססת מדעית
    אין כלל המלצה להפסיק הורמונים, עקה ההשפעה המיטיבה שלהם לאורך ציר זמן במניעת תחלואה לבבית, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס ועוד מחלות המקצרות חיי נשים
    ולכן אני לא זורם איתך בקביעה שיש נשים שלא מתאים להן לקחת הורמונים
    הורמונים יש המון- כמו אנטיביוטיקות. רגישות לסוג אחד של אנטיביוטיקה לא מונעת לקיחת סוג אחרץ כנ'ל לגבי הורמונים
    פשוט לגשת לרופא שמתמצא בסוגים השונים של אסטרוגנים והסוגים השונים של פרוגסטאטיבים לקבל התאמה מותאמת אישית לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו