מדבקות הורמונאליות- תחליפים - בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדבקות הורמונאליות- תחליפים - בירור
    גלית
    25/08/2019

ד"ר פאר שלום,

אני חוזרת להתייעץ עימך לאחר תקופה ארוכה שבה לא נטלתי כל תחליף הורמונאלי.
    רציתי לברר לגבי תחליפי הורמונים במדבקות:
    1. האם המדבקות מתאימות למי שנמצאת בתקופה הפרהמנאופאוזה? אני עדיין עם מחזורים. לעיתים של כשבוע וחצי אך הם סבירים בשל העובדה שיש לי מירנה. הדבר שמפריע לי ביותר הם התנודות הקיצוניות של התופעות הריגשיות והפיזיות שמתרחשות במרבית החודש. לרוב תופעות פיזיות של דפיקות לב, לחץ בחזה, כנראה תופעות של חרדה. מעט גלי חום. כל הגוף בהמון חוסר שקט, עצבנות וחוסר איזון.
    2. האם המדבקות מתאימות במצבים של כאבי ראש שהחלו בתקופה הזו של הפרהמנאופאוזה? וקרישתיות? (קיים ערך אחד מעט גבוה שלטענת ההמטולוג אינו משפיע על נטילת הורמונים)
    3. לטיפול בתופעות של דלקות בדרכי השתן והנרתיק קראתי שהמלצת על אובסטין או ואגיפאם. האם הם במקביל לטיפול של מדבקות או בנוסף?

אני בת 49. ניסיתי כבר תחליפי הורמונים שגרמו לכאבי ראש חזקים. ניסיתי גלולות למניעת הריון שגם עשו תופעות לא טובות. וגם בלי כלום נעשה קצת בלתי נסבל...

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טרום גיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    30/09/2019

לא מדבקותנובופם זה הטיפול המומלץ ביותר לטרום גיל המעבר כאשר יש עדיין מחזורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו