המלצות לטיפול בעקבות דימום ממושך בגיל 48

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצות לטיפול בעקבות דימום ממושך בגיל 48
    ד"ר אריאלי יוסף
    02/05/2020

מטופלת שלי בגיל 48 עם הפסקת וסת של 5 חודשים. ביקשה להתייעץ עם רופא נשים מומחה לגיל המעבר כי קיבלה המלצות לא ברורות ממספר רופאים. לאחר ההפסקה כאמור הופיע לה דימום וגינלי מסיבי שהלחיץ אותה מאד. המליצו לה על טיפול הבקסאקפרון ופרוגסטרון. ב US חיצוני לא וגינלי לצערי נמצאה רירית של 24 מ"מ. מכאן התחיל הבלבול כי רופא אחד אמר לה לקחת הקסאקפרון ואחד אמר מה פתאום הקסאקפרון. רופא אחד המליץ על פרוגסטרון 5 מ"ג ×2 והשני 10 מ"ג×2. היא לקחה רק יומיים הקסאקפרון והפסיקה ואז פרוגסטרון 5 מ"ג×2. אמנם אין דימום מאסיבי אבל כל הזמן ממשיכה עם דימום למרות הטיפול. שאלה שלי האם הטיפול נכון ומספיק או שהיא צריכה לקבל מינון יותר גבוה של פרוגסטרון. אני אישית רופא אורולוג אבל מנסה לעזור למטופלת שלי למרות שזה לא התחום שלי היות שבעת מצוקה היא פנתה לעזרתי ולמרות שקראתי על הנושא זה לא תחום התמחותי. אודה לך על תשובתך ומה היית ממליץ לה אתה שתעשה בשלב הזה? בברכה , ד"ר אריאלי יוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום ממושך בגיל 48

ד``ר איתן פאר
    04/05/2020

דר' אריאלי יוסף הנכבד
    ראשית מאד תודה לך הו על הפניה אלי והן על רצונך לעזור למטופלת שלך
    הגברת נמצאית בתקופה הנקראית טרום גיל המעבר- פרימנואוזה
    בתקופה זו יש שיבושים ניכרים במחזורים ודימומים שלא על רקע ביוץ.
    ולכן ישנה התעבות ניכרת, ואפילו מסוכנת ( עקב החשש להתפתחות סרטן רירית הרחם) של האנדומטריום
    הטיפול הנכון הינו פרוגסטרון 10 מג'ר ליום למשך שבועיים !
    פרוגסטרון= כדורי דופסטון 10 מג'ר או כדורי פרימולוט נור 5 מגר 2 ליום גם כן למשך שבועיים
    בתקופה זו יפסק הדימום אבל עם סיום הפרוגסטרון יהי דימום די חזק אבל שיהיה לו סוף.
    ואז רצוי שתקבל כל חודש פרוגסטרון 10 מג'ר ליום ל10 ימים
    כאשר תפסיק להגיב ( כלומר לא יהיה יותר דימום בעקבות הפרוגסטרון) האישה נכנסה לגיל המעבר ואז תוכל לקבל טיפול הורמונלי חלופי
    אשמח לעמוד לרשותך בעתיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך בגיל 48

ד"ר אריאלי יוסף
    05/05/2020

ד"ר פאר הנכבד. תודה על תשובתך. המטופלת שלי מקבלת פרוברה 5 מ"ג ×2 מזה 8 ימים. אומנם אין דימום מאד חזק אבל היא ממשיכה כל הזמן עם דימום כ 5 פדים ליום. נלקחה בדיקת פיפל עדיין אין תשובה. האם זה מספיק לצורך אבחנה פתולוגית ? מה עושים אם בעוד שבועיים יהיה עדיין דימום ? האם יש מקום לטיפול בכדורי קלר באיזה שהוא שלב ?? האם יש מקום לגרדה המוסטטית או אבחנתית ? היסטרוסקופיה ?? אני מודה לך מראש על תשובתך. בכבוד רב, ד"ר אריאלי יוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך בגיל 48

ד"ר אריאלי יוסף
    06/05/2020

שאלה נוספת שרציתי לשאול אותך : ה US בוצע ביום ה 11 מתחילת הדימום תוך כדי דימום. האם נראה לך שהבדיקה מהימנה בשלב הזה לגבי עובי הרירית ?? מתי לחזור על הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך בגיל 48

ד"ר אריאלי יוסף
    06/05/2020

שאלה נוספת שרציתי לשאול אותך : ה US בוצע ביום ה 11 מתחילת הדימום תוך כדי דימום. האם נראה לך שהבדיקה מהימנה בשלב הזה לגבי עובי הרירית ?? מתי לחזור על הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו