דימומים רבים וטיפול בפרוורבה ללא שינוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים רבים וטיפול בפרוורבה ללא שינוי
    שרית
    09/05/2020

בת 47, בשנים האחרונות מחזורים קצרים כל 21 יום. לאחרונה באופן מפתיע המחזור לא הגיע מחזור 4 חודשים, וכעת חזר בצורה מאסיבית דימום חזק. בוצע אולטרסאונד רירית רחם מעובה 24 מ"מ וזה מאוד מדאיג אותי. התחלתי טיפול בפרוורה 5 מ"ג פעמיים ביום, אך הדימום לא פסק. נעשה אולטרסאונד חוזר, רירית הרחם 14 מ"מ לא סדירה. נלקח פיפל עוד אין תשובה, הדימומים עדיין חזקים למרות הטיפול. אני כבר ביום ה-14 עם כדורי פרווברה אך ללא שינוי בדימום, ואפילו ישנם כאבי בטן ובצד של הבטן. השאלה שלי האם כדאי להפסיק טיפול בפרוורבה? קראתי שכדורי פרווברה בעצמם גורמים לדימום? ולקחת כדורי פרימולוט נור אולי הם יוכלו להפסיק את הדימום? אני כבר חודש עם דימום שלא נראה שמפסיק, ודבר נוסף מה לעשות אם שום טיפול תרופתי לא עוזר? אילו אופציות עומדות לפניי, הבנתי שניתן לעשות אבלציה תרמית או עם לולאה חשמלית? מה עדיף?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום ורירית רחם מעובה

ד``ר איתן פאר
    10/05/2020

אחרי שבועיים של פרוורה מומלץ להפסיק
    ואז אמור להיות דימום שיפסק אחרי מספר ימים. ואז יש לחזור על מדידת עובי וסדירות רירית הרחם.
    במידה ותקין לשקול בחיוב התקן מירנה תוך רחמי מסיבה רפואית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו