נובופם לבת 32 אמנוריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נובופם לבת 32 אמנוריאה
    מעיין
    22/01/2021

שלום, בת 32, ברקע מעולם לא קיבלתי ווסת באופן עצמאי. לפני כחמש שנים נקלטתי להריון עם טיפול יחיד להשראת ביוץ באמצעות גונאל. כעת לאחר בירור מקיף ובדיקת MRI נראה כי בלוטת יותרת המוח אצלי לא מפרישה את הורמון האסטרוגן והורמון נוסף (אם הבנתי נכון) ויש לכך השלכות מבחינת דילול עצמות ועוד. על כו הופניתי לקבלת טיפול קבוע של הורמונים. הומלץ לי להתחיל עם נובופם ויש לי מספר שאלות מאחר ולצערי בשום מקום שאני מחפשת לא רואה מידע לגבי צעירה שנוטלת את התרופה בהתאם למקרה שלי:
    1. אם בהריון סבלתי מלחץ דם גבוה, רלוונטי לטיפול בנובפם?
    2. האם שימוש בתרופה יכול לגרום לי לביוץ? מזכירה שמעולם לא היה לי ביוץ שהתרחש באופן עצמאי.
    3. האם מוכרת התופעה, מקרה כמו שלי של חוסר בהורמונים אלו מלידה וזה הטיפול הנכון?
    4. מאז ומעולם חווה מצבי רוח משתנים, דכדוך והבנתי שמתן הורמונים יכול לגרום לאיזון האם זה נכון? או שיכול דווקא להחריף?
    כל מידע שאקבל בעניין יעזור לי, תודה מראש על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נובופם לבת 32 אמנוריאה

הוספת תגובה

• נובופם בגיל 32

ד``ר איתן פאר
    13/02/2021

את לא יחידה
    זה נקרא כשל שחלתי מוקדם
    הטיפול הנכון זה נובופם
    ואחן קשר לכל יתר התופעות שאת מזכירה
    תחת נובופם, במצבי כשל שחלתי מוקדם, עד 5% חוות ביוץ ויש הריונות
    איזון הורמונלי אמור לשפר מאד את מיכלול התסמינים שאת מציינת
    תקחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למענה

מעיין
    13/02/2021

תודה על המענה, אולי לא הסברתי עצמי נכון כי מבירור עם רופא לדבריו לעולם לא אוכל להכנס להריון ללא טיפול השראת ביוץ.. היתי שמחה אם היה אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר איתן פאר
    13/02/2021

אין כל שינוי במה שכתבתי לך
    יש בטיפולי נשים לא מעטות במצבך, וכפי שכתבתי לך כ 5% מצליחות להרות תחת נובופם במצב של כשל שחלתי מוקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מעיין
    13/02/2021

המצב שלי הוא לא כשל שחלתי, הרזרבה תקינה. מעולם לא קיבלתי ווסת באופן עצמאי מדובר בבעיה בבלוטת יותרת המוח שלא מפרישה את ההורמונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו