פרימולוט נור באופן רציף נגד דימום חזק ולא סדיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרימולוט נור באופן רציף נגד דימום חזק ולא סדיר
    איריס
    11/09/2021

שלום רב

בת 55 עם עודף משקל בפרימנופאוזה עם מחזורים לא סדירים ארוכים ועם דימום חזק ביותר עם קרישי דם ומיומה של 5 ס"מ בתוך חלל הרחם.

מזה כחודשיים דימומים מאסיביים שאת הראשון שבהם הפסקתי אחרי 14 יום עם פרימולוט נור ואז אחרי שסיימתי לקחת פרימולוט נור שאותו לקחתי כשבועיים 10 מ"ג כל יום, התחיל מחזור חדש שלא נגמר אחרי 21 יום. היות והגבתי טוב לפרימולוט נור ואין ביכולתי לשים מתקן מירנה ולא הגבתי טוב לסרזט, הרופאה שלי הציעה לקחת פרימולוט נור 10 מ"ג ביום באופן רציף למשך 3 חודשים כדי למנוע דימומים בתקופה הזאת ולעלות המוגלובין שצנח.
    בזמנו הבנתי מרופאים שונים שלא מקובל לתת פרימולט נור באופן רציף ועוד לתקופה ארוכה, אך אני סומכת על הרופאה שלי.
    בכל מקרה רוצה לשמוע עוד דעה של מומחה- האם יש בכך סיכון כלשהו לקחת פרימולט נור באופן רציף למשך תקופה של 3 חודשים ואם אחרי שאפסיק לקחת צפוי לי דימום חזק יותר מהרגיל עקב המינון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרימולט נור באופן רציף

ד``ר איתן פאר
    23/09/2021

הפרוגסטרון העדיף מבחינת רירית הרחם וההשפעה על השד ללקיחה רצופה הוא דופסטון 10 מג'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרימולוט נור לפני ניתוח

איריס
    24/09/2021

שלום פרופ' פאר,

תודה על תשובתך.

כנראה שלאחר לקיחת פרימולוט נור במשך כ3 חודשים אצטרך ניתוח כריתת רחם ובזמן עד הניתוח אנסה להעלות המוגלובין שצנח.
    ראיתי בעלון לתרופה שכתוב שיש להפסיק לקיחת פרימןלוט נור 6 שבועות לפני הניתוח, ויש לי 2 שאלות בנוגע לכך:
    1) למה בעצם יש להפסיק פרימולוט נור זמן כה רב לפני הניתוח?
    2) אם אפסיק לקחת פרימולוט נור לפני הניתוח הדימום יתחדש ועוד פעם יצנח המוגלובין, אז מה עשיתי בזה?

שאלתי מה אפשר לעשות במקרה זה ?

תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו