נובופם מומלצת למניעת הפלוקטואציות של האסטרוגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נובופם מומלצת למניעת הפלוקטואציות של האסטרוגן
    יעל
    25/09/2021

שלום ותודה מראש. אני בת 51. הומלץ לי ע"י רופא הנשים על נובופאם' מאחר ועדיין יש לי מחזור, אך לא סדיר כשהיה' ויש סימפטומים של פרה- מנופאוזה' כמו ירידה בחשק מיני, גרד, עייפות רבה, דליפת שתן במאמץ, אוסתאופניה (כבר שנים, יציבה) והחמרה משמעותית במיגרנות. אני סובלת ממיגרנות מאז ילדותי, הן הוחמרו בשנות העשרים שלי, נפסקו לעשור לאחר הלידה ובשנה האחרונה הן הסיוט הגדול של חיי. יותר ימים עם מיגרנה מאשר בלי. שאלתי היא האם בהקשר זה הנובופם הוא אכן התרופה הממולצת למניעת הפלוקטואציות של האסטרוגן? עליי לציין נטיה לשומנים בדם למרות משקל נמוך מאד והרבה פעילות גופנית וכן היסטוריה משפחתית של סרטן השד, כשנשללה נשאות ל-BRCA1ּ/2.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילת נובופם ותופעות של מיגרנות

ד``ר איתן פאר
    30/09/2021

במידה ויש תופעה של מיגרנות תחת טיפול הורמונלי מסוים יש להפסיק סוג זה של טיפול ולעבור להורמונים אחרים- למשל שילוב של מדבקת אוורל עם כדורי אוטרוגסטאן שבועיים בחודש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו