גיל מעבר מוקדם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל מעבר מוקדם?
    הללי
    21/10/2021

שלום רב,
    אני בת 42.5, בריאה, אמא לשתי בנות בגילאי 5.5 ו-3, אחרי שני היריונות תקינים ולידות ספונטניות תקינות.
    בשנה האחרונה המחזור החודשי שלי התקצר אך הגיע בזמנים קבועים יחסית של אחת לשלשה שבועות. בחודש מאי השנה הגיע המחזור האחרון ה"רגיל" ולאחר מכן לא קיבלתי מחזור במשך ארבעה חודשים. בחודש ספטמבר קיבלתי מחזור חלש מאד (בקושי היה דימום). מאז, יותר מחודש מאותו מועד לא הגיע שוב. הייתי אצל רופאת נשים שהחלה בבירורים ולאחר בדיקת פרופיל הורמונלי נראה כי ישנה אי ספיקה שחלתית. בשיחת טלפון עם הרופאה היא אמרה שלמעשה מתחיל תהליך כניסה לגיל המעבר.

אמי הפסיקה לקבל מחזור באופן סופי רק בגיל 55. כאמור, ילדתי לפני 3 שנים (היריון ספונטני) והנקתי עד לפני שנתיים. על כן, כל התהליך נראה לי תמוה....
    האם ישנן סיבות מסוימות לגיל מעבר מוקדם?
    האם ייתכן כי קבלת החיסון לקורונה שיחק כאן תפקיד? (קראתי כי ישנן עדויות לשיבושים הורמונליים אצל נשים).
    מצ"ב תוצאות בדיקות הדם לפרופיל ההורמונלי.
    שתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר מוקדם?

הוספת תגובה

• שיבושים במחזור בגיל 42+ וזה נחשב נורמלי

ד``ר איתן פאר
    28/10/2021

מרבית הנשים אחרי חיסון קורונה עוברת תהליך של שיבושים במחזור
    בד'כ חולפים תוך ממוצע של 4 חודשים מהחיסון
    וגיל הפסקת מחזורים נקבע בשבוע 17 להיותך עוברית הרחם של האמא
    וזה נחשב כנורמלי במידה ואחרי גיל 42
    אבל תמתיני מספר חודשים להתרחק מחיסון הקורונה ורק אז יהיה מקום לברור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלה

הללי
    28/10/2021

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו