מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים עם אוורל קונטידנה21/12/2022
שלום ד״ר,
אני כיום בת 47, ובגיל 43 המחזור החודשי הפסיק לגמרי. לאחר שנה ושלושה חודשים מהוסת האחרונה, התחלתי טיפול עם מדבקות של אוורל קונטי. לאחר 4 חודשים, הפסקתי את השימוש, בשל דימום די תמידי ורגישות נוראית בפטמות. עשיתי הפסקה של 8 חודשים, וחזרתי שוב למדבקות, רק שהפעם חזרתי למדבקה אחת בשבוע (בהנחה שאולי המינון היה גבוה מדי עבורי, וכך הרגישות תרד והדימום יעלם). המשכתי כך במשך שנתיים. הדימום הדי תמידי לא פסק והמשיך לאורך כל התקופה. לפני 5 חודשים חזרתי לשים שתי מדבקות בשבוע, ווהדימום לא מפסיק.
חשוב לציין שעוצמת הדימומים היתה זהה כל השנים, והיא די דומה למחזור רגיל.
לא רציתי לקחת כדורים מהסיבה שהם נספגים ישירות בתוך האיברים הפנימיים, והעדפתי פתרון עם פחות סיכון.
האם מלבד האי נוחות שבדימום התמידי, גרמתי לעצמי נזק רפואי מעצם העובדה שהמשכתי להשתמש במדבקות למרות הדימום?
האם אני חייבת להפסיק עם המדבקות ולעבור לכדורים?
למה בדיוק הכוונה כשאומרים שאם יש דימום אזי המדבקות לא מתאימות (עניין של נוחות או עניין בריאותי)?
אני לרוב עושה ספורט 5 ימים בשבוע, האם זה קשור מבחינת שחרור ההורמונים בצורה לא סדירה, ואולי זו הסיבה לדימום התמידי?
בבדיקות שעשיתי בתחילת הטיפול נראתה ציסטה קטנה בשחלה שנעלמה בזמן ההפסקה של ה-8 חודשים. לפני 5 חודשים, כשעשיתי ממוגרפיה ואולטרה סאונד שד, נמצאו 1-2 גושים קטנים שבגודלם עוד לא מדאיגים, רק נאמר לי להיות במעקב. גם רירית הרחם התעבתה עם הזמן, אבל עדיין בעובי לא בעייתי.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?