דימומים עם אוורל קונטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים עם אוורל קונטי
    דנה
    21/12/2022

שלום ד״ר,
    אני כיום בת 47, ובגיל 43 המחזור החודשי הפסיק לגמרי. לאחר שנה ושלושה חודשים מהוסת האחרונה, התחלתי טיפול עם מדבקות של אוורל קונטי. לאחר 4 חודשים, הפסקתי את השימוש, בשל דימום די תמידי ורגישות נוראית בפטמות. עשיתי הפסקה של 8 חודשים, וחזרתי שוב למדבקות, רק שהפעם חזרתי למדבקה אחת בשבוע (בהנחה שאולי המינון היה גבוה מדי עבורי, וכך הרגישות תרד והדימום יעלם). המשכתי כך במשך שנתיים. הדימום הדי תמידי לא פסק והמשיך לאורך כל התקופה. לפני 5 חודשים חזרתי לשים שתי מדבקות בשבוע, ווהדימום לא מפסיק.
    חשוב לציין שעוצמת הדימומים היתה זהה כל השנים, והיא די דומה למחזור רגיל.
    לא רציתי לקחת כדורים מהסיבה שהם נספגים ישירות בתוך האיברים הפנימיים, והעדפתי פתרון עם פחות סיכון.
    האם מלבד האי נוחות שבדימום התמידי, גרמתי לעצמי נזק רפואי מעצם העובדה שהמשכתי להשתמש במדבקות למרות הדימום?
    האם אני חייבת להפסיק עם המדבקות ולעבור לכדורים?
    למה בדיוק הכוונה כשאומרים שאם יש דימום אזי המדבקות לא מתאימות (עניין של נוחות או עניין בריאותי)?
    אני לרוב עושה ספורט 5 ימים בשבוע, האם זה קשור מבחינת שחרור ההורמונים בצורה לא סדירה, ואולי זו הסיבה לדימום התמידי?
    בבדיקות שעשיתי בתחילת הטיפול נראתה ציסטה קטנה בשחלה שנעלמה בזמן ההפסקה של ה-8 חודשים. לפני 5 חודשים, כשעשיתי ממוגרפיה ואולטרה סאונד שד, נמצאו 1-2 גושים קטנים שבגודלם עוד לא מדאיגים, רק נאמר לי להיות במעקב. גם רירית הרחם התעבתה עם הזמן, אבל עדיין בעובי לא בעייתי.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים עם אוורל קונטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו