תופעות חום והזעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות חום והזעה
    מרי
    06/07/2008

שלום רב, אני בת 60 ולאחרונה התחלתי לסבול מחום יתר והזעה, אני מייד מזיעה ומאוד חם לי כמעט בכל מקום הרבה יותר מאחרים, האם יש אפשרות לטפל בתופעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות חום והזעה

הוספת תגובה

• חום יתר להזעה

פרופ` יונה תדיר
    06/07/2008

מרי,
    תופעות של חום יתר והזעה (מה שמוגדר בד"כ כגלי חום) נחשבת להיות תופעה שכיחה בשלבים ראשונים של הכניסה לגיל המעבר. אכן, פחות שכיח לראות הופעתם בגילמתקדם יותר. מדבריך אין לדעת מתי נכנסת לגיל המעבר? יש כיום נטיה לחזור ליטפול באסטרוגנים, לעומת נסיגה ממגמה זו לפני כ-5 שנים. מאידך, בגיל 60 לא מומלץ גם כיום להתחיל טיפול הורמונלי. קיימים בשוק מספר תכשירים "טבעיים" אשר משווקיהם טוענים כי הם יעילים כנגד תופעות של גלי חום והזעת יתר. בין היתר מוזכרים פיטואסטרוגנים, תלתן אדום, קוהוש שחור, וכיוב'. יש לציין כי אין בספרות מאמרים מבוקרים אשר מעידים על יעילותם של תכשירים אלה, או על בטיחותם וכרופאים קשה לנו להמליץ עליהם ללא מידע זה. שינויי תזונה עשויים אף הם לשפר תסמינים אלה. מדובר בהמנעות משתיית אלקוהול, קפאין למאכלים חריפים. שתיה מרובה של מים, חלב ותה צמחים עשויה גם לסייע. התאמת לבוש לבדי כותנה "נושמים" עשויה לסייע, ולסיום, כדאי לעקוב אחרי דפוס הופעת גלי החום ע"י רישום זמן הופעתם ומשך הופעתם וע"י כך למצוא קשר לסיבות הגורמות להם. ניתן גם ללמוד האם תכיפותם גוברת או פוחתת.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו