מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבר וכמה שאלותאלין11/07/2008
אני בת 47, מקבלת נובופם לאחר שהגניקולוגית שלי הגיעה למסקנה שאני בתקופה טרום הפסקת הוסת. לפני שהתחלתי לקחת נובופם סבלתי מכל התופעות של גיל המעבר- אמנם בעזרת נובופם התופעות פחתו ,אבל לא קיבלתי מחזור ואני עכשיו כבר באמצע החפיסה השנייה. לפני שהתחלתי לקחת נובופם, הגניקולוגית אמרה לי שאקבל מחזור בסיום החפיסה הראשונה ומכיוון שלא קיבלתי,שאלתי אותה אם כדאי אולי להחליף את ההורמונים לסוג אחר. היא ענתה שאין צורך ואם התופעות נעלמו, זה מספיק. שאלתי אותה בקשר לפרוגילוטון והיא אמרה שזה לנשים צעירות.האמנם? היא גם טוענת שבהורמונים במינון יותר גבוה מנובופם יש סכנה לסרטן השד. אני מעוניינת לקבל שוב מחזור,האם לדעתך יש סיכוי שהמחזור יגיע עם נובופם? אולי בכל זאת כדאי להחליף להורמונים אחרים? (אגב המחזור האחרון היה לפני חודשיים) בנוסף,מאז שאני לוקחת את הנובופם אני מאוד נפוחה באזור הבטן, מרגישה שאני אוגרת נוזלים. אודה לעצתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עלי ולא קיבלתי תשובה?!
אלין12/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר תשובות לגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר12/07/2008גב' אתי הנכבדה. לא דלגנו עליך. אם תשימי לב השאלה אשר קבלה מענה קודם לכן נשאלה יום לפני זו שלך, וכדאי להתאזר במעט סבלנות לשרות מסוג זה , הניתן כפי שניתן ???... :)
ולגופם של עניינים, והם מגוונים:
א. קודם לכל, חשוב להבין שפורום אינטרנט לא נועד לעסוק בשאלות של התאמה אישית לתרופות ובתופעות לוואי כאלה או אחרות. נטילת תרופות והמלצה על תרופות היא נושא מורכב ויש לו גם השלכות של אחריות רפואית (מדיקולגלית). לפיכך, התשובות הניתנות כאן אין בהן בהכרח כדי להתייחס ישירות לבעייתך.
ב. בהתאם לאמירה כללית זו, יש לדעת כי קיימת כיום נטיה לחזור למתן תכשירים המכילים שילובים הורמונליים (אסטרוגן עם או בלי פרוגסטרון) כמו זה שקיבלת (הנובופם)ו/או תכשירים אחרים, וחשיבות נטילתם בשלבי הכניסה לגיל המעבר (גילאים לתסמונות כמו שלך) היא חיובית. יש בה כדי לסייע ולהגן על הגוף בפני מספר רב של תופעות הזדקנות רקמות, ואברים חיוניים, כמו גם השפעה על תיפקוד המוח. זאת, כמובן, בהעדר הוראות נגד רפואיות.
ג. נטילת גלולות מסוג זה, המכילה שילוב הורמונלי, מה שנקרא: Continuous sequential combined preparation, כלומר שילוב המשכי המחכה את המחזור הטבעי, לא מחייב קבלת דמם בין מחזור טיפולי אחד לשני, אולם בכל מקרה של אי וודאות כדאי להיות בקשר עם הרופא/ה שהמליצ/ה על הטיפול.
ד. לגבי הפרוגילוטון, המכיל אף הוא שילוב של הורמונים דומים מאותן קבוצות, אך במינונים ובהרכבים שונים, יש הגיון בדברי הרופא/ה.
בקיצור, שיהיה רק טוב...
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה המושקעת
אלין12/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?