בת 39, מחזור מאחר בלי הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 39, מחזור מאחר בלי הריון
    נעמי
    17/07/2008

היי. אני בת 39 ומתגוררת כרגע בהולנד. המחזור שהיה תמיד פחות או יותר סדיר לא מגיע מיזה שבועיים. בדקתי כבר פעמיים: הריון זה לא. תור לגיניקולוג יש לי לעוד חודש וחצי, ככה זה בהולנד. יצויין שלפני שלושה חודשים עברתי הפלה טבעית (בביקור שלי בארץ...). הכירורגית שביצעה את הגרידה טענה שמשהו לא מרגיש לה לגמרי תקין ברחם, בעוד היא רשמה בגליון השחרור שהכל תקין. עברתי בדיקה אצל גיניקולוג בארץ, אולטרהסאונד ובדיקת פאפ, יצא תקין. חוץ מיזה אני בריאה, חיי מין יוצאים מן הכלל ורק מתגעגעת קצת לארץ... תודה מראש על התשובה! הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 39, מחזור מאחר בלי הריון

הוספת תגובה

• רפואה בהולנד

פרופ` יונה תדיר
    17/07/2008

הילה,
    הולנד ידועה כמדינה בה רמת הרפואה מצויינת וצר לי לשמוע שהרופאה שלך בארץ טענה (כדבריך) שמשהו לא מרגיש לה תקין - אבל במכתב הסיכום כתבה שהכל תקין.

"משהו" - אינו מקובל כמינוח רפואי סביר ויש לבקש מאותה רופאה להגדיר מה הוא ה... משהו הזה. לעיתים, לאחר הפסקת הריון, הווסת מתאחר, אבל 3 חדשים זה קצת יותר מידי. מספר בדיקות דם, אולטרה-סאונד חדש, ושיחה עם הרופא/ה עשוי לפתור את הבעיה.
    וחוץ מזה, העיקר לשמור על מצב הרוח, על חיי המין היוצאים מן הכלל, ועל הגעגועים לארץ. מה צריך יותר מזה, במיוחד מנופיה הירוקים של הולנד, בין ריחות וצבעי הפרחים ומשבי הרוח המרעננים.
    פרופ 'יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+סבלנות?

נעמי
    17/07/2008

תודה על תשובתך. באמת ירוק כאן ומקסים (כ"כ הרבה גשם, לא פלא). אין לי טענות לגבי הרפואה כאן למעט העובדה שאתה תלוי לחלוטין ברופא המשפחה שלך ולא יכול ליטול יוזמה ולפנות ישירות לרופא מומחה וכן, זמני ההמתנה הממושכים. ....ולגבי הרופאה שביצעה את הגרידה: זה היה בארץ, בי"ח מאיר, שם ביליתי את ימי החופשה הראשונים שלי.... מאז היה מחזור פעמיים, וכעת שבועיים איחור. החשש שלי היה שאני נכנסת מוקדם מדי לגיל המעבר, אבל מבין השורות של תשובתך אני יכולה להבין שהפאניקה הפולנית שלי עוד מוקדמת. רב תודות! הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על בסלנות ורפואה טובה

פרופ` יונה תדיר
    20/07/2008

תחת הכותרת רפואה טובה ניתן לכלול גם את פרק הזמן עד למפגש עם הרופא. מי מאיתנו אינו/ה מכיר/ה את התופעה ש... כאשר מגיעים לרופא/ה פתאות נהיינו לפתע בריאים. ניתן ללמוד מכך אם התור קצר מידי אין בכך בהכרח תרומהלבריאות. זה מסתדר (אולי?) גם עם (כדבריך) הפאניקה הפולנית?
    שבוע טוב,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה, כולנו פולנים? +שאלה

נעמי
    26/07/2008

בארץ כולם היסטריים, כאן בהולנד השאננות חוגגת. רגועים כמו הפרות באחו. בנתיים הפשלתי שרוולים (ועוד פרטי לבוש) ודרשתי במבטא ישראלי בדיקה של גיניקולוג באותו היום. המבטא עבד... רק שהאולטרה סאונד לא העלה כלום, רחם+שחלות נראים יפה, למעט "מיומה" (שו האדא?), אין מה לדאוג. בדיקות הורמונליות בוצעו. אז אני לא דואגת, אבל עדיין אין מחזור...! ושאלתי התורנית היא: האם מתח יכול לגרום לעיכוב במחזור של כמה שבועות? כולם אומרים שברור ובודאי, ובכ"ז, מנסיונכם והידע הקליני שלכם, רופאי המדור היקרים, מה למתח ולמחזור שלי? ושוב תודה, הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו