סויה או חלב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סויה או חלב?
    לימור
    20/06/2007

במשפחתי יש היסטוריה של גלי חום. התייעצתי עם מומחית לתזונה טבעית והיא הציעה לי לעבור לסויה במקום חלב נגד גלי החום. אני יודעת שעוד סכנה לנשים בגילי (אני בת 53) היא בריחת סידן. לעבור לסויה לא יכול לחזק את זה? אודה לך אם תוכל להסביר מה עדיף ואיך אפשר להתגונן מגלי חום.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סויה או חלב?

הוספת תגובה

• לימור שלום

ד''ר איתן פאר
    23/06/2007

סויה מכילה פיטואסטרוגנים שהינם חומרים בצמחים שונים הדומים במבנה שלהם לאסטרוגן ( בארץ גרגרי חומוס מכילים אותם בכמות לא מבוטלת).
    במזרח הרחוק, שם מקובל לצרוך סויה מילדות ישנה מחשבה שהנשים סובלות פחות מגלי חום ( כנראה שלא נכון, הנשים פשוט לא מרבות להתלונן על גלי חום מסיבות תרבות ומנהגים שונים). בכל מקרה פורסמו עד כה למעלה מ 1200 מאמרים הדנים ביעילות הסויה למניעת גלי חום. בממוצע 34% מהנשים ציינו שהסויה הפחיתה להן את גלי החום, לעומת 32% כדורי פלצבו ( כדורי סרק שלא מכילים דבר אבל האישה בטוחה שהם מכילים תרופה שעוזרת להן). כלומר לסויה יש תועלת קטנה מאד ביחס לפלצבו ( למרות שאין לזלזל ב 34%).
    היות וקיימת מגמה לחשוב שיש קשר בין גלי חום ומחלת אלצהיימר בעתיד, הרי שאין להקל בהם ראש.
    תוך 1-5 שנים מרבית הנשים שסבלו מגלי חום מציינות הפחתה עד העלמות שלהם , גם ללא טיפול.
    הטיפול היעיל והאפקטיבי ביותר למניעת גלי החום, וכמובן גם בריחת הסידן הם האסטרוגנים בצורתיהם השונות ( כדורים, משחות. מדבקות, לנרתיק ועוד).
    ההמלצה היא להשתמש במינון הנמוך ביותר האפקטיבי ולבחון תקופתית האם יש עדין צורך בהם.
    אלטרנטיבה אחרת הן התרופות השייכות לקבוצת מעכבי סרוטונין ( ושנעשה בהן שימוש נרחב לטיפול במצבי דכאון) שיעילותם מגיעה עד 68% מיעילות האסטרוגן
    בברכה
    דר' איתן פאר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו