שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ל.
    07/08/2008

שלום רב. הרווחים בין וסת לוסת התקצרו אצלי בהדרגה (אני בת 43), הרופא אומר שזו ההתחלה של גיל המעבר. רציתי לשאול - האם הביוץ מקדים, כלומר 7-8 מתחילת הוסת יש ביוץ ו-14 ימים אחריו יש שוב וסת, או שהביוץ מגיע כרגיל ורק הוסת שאחריו מגיעה מהר יותר ? זה חשוב לי לדעת כי אני לא משתמשת בהתקן או גלולות ולא מעוניינת בהריון. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ביוץ, מחזור, ודמם וסתי.

פרופ` יונה תדיר
    07/08/2008

לשאלתך, במחזור נורמלי מופיע הדמם הוסתי 14 יום לאחר הביוץ. משמעות הדבר היא שמחזור קצר מ 28 יום (לדוגמא 21 יום) מופיע הביוץ כ- 7 ימים לאחר הדמם הקודם וכ 14 יום לפני הדמם הבא. כל זה נכון בקווים כלליים. ישנם מצבים בהם מחזור מתקצר על רקע של חוסר איזון הורמונלי ולעיתים אין בו ביוץ כלל. אין צורך בד"כ לבצע בדיקות הורמונליות בהעדר סיבה, אולם ביצוען עשוי להגדיר טוב יותר את המתרחש במחזור קצר
    פרופ' יונה תדיר
    נ.ב. למען הסר ספק: המילה "מחזור" מתייחסת לכל הארועים שמתרחשים באברי המין של האשה מווסת לווסת, ולא כפי שמקובל לחשוב שמחזור מבטא את ימי הדמם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו