הורמונים והשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים והשמנה
    ענת
    07/08/2008

אני בת 47, בגיל המעבר. מזה כחודשיים נוטלת אקטיבל ואנדרוג'ל (רבע שקית של 50 מ"ג ביום) לשיפור התפקוד המיני עם תוצאות מצויינות. בחודשיים הללו עליתי 2 ק"ג במשקל למרות שלא השתנה דבר בתפריט ובדיאטה שלי. האם העלייה במשקל היא תופעה ידועה בנטילת ההורמונים הללו? האם אני צפוייה לעלות עוד הרבה במשקל או שהתופעה תעצור? האם גורם לכך האקטיבל או האנדרוג'ל? מה התפקיד של כל אחד מהשניים האלה בשיפור התיפקוד המיני? האם אפשר לרדת במינון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים והשמנה

הוספת תגובה

• הורמונים ותופעות לוואי

פרופ` יונה תדיר
    07/08/2008

ענת,
    כידוע לך ודאי, אקטיבל מכיל שילוב של הורמונים נשיים (estradiol , norethisterone acetate) שהם למעשה תכשירים בעלי השפעה אסטרוגנית ופרוגסטטיבית. חמרים אלה עלולים להיות מלווים בשינויים פיזיולוגיים כגון עצירת נוזלים) ולעליה במשקל. קשה לנבא אם זה ימשך או ייעצר, מאחר ולעיתים זה מלווה גם בשינויי תאבון ולכן יש להקפיד על כל אלה ולדווח לרופא/ה על שינויים חריגים. תכשיר זה משמש למניעת תופעות גיל המעבר (כמו גלי חום וכיוב') ובהעדר סיבות המונעות את השימוש בו קיימת כיום נטיה לחזור לשימוש בו למטרות אלה. תכשירים אלה גם מגינים בפני תופעות "הזדקנות" למיניהן.

האנדרוג'ל מכיל הורמון גברי (טסטוסטרון) ועל פי המלצת רופא/ה ניתן במקרים מסוימים לעשות בו שימוש (אשר אינו מוגדר עדיין כיום בהוראות השימוש השגרתי) להגברת החשק המיני. נראה כי אכן תכשיר זה מסייע לך. גם לו תתכן השפעה על עליה במשקל, אולם יותר סביר להניח שהאקטיבל אחראי לכך, או אולי אף השילוב שלהם.

בכל מקרה חשוב להקפיד על מעקב רפואי ע"י הרופא/ה שהמליצ/ה על תרופות אלה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו