גיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר
    ענת
    28/08/2008

שלום אני בת 45 המחזור אינו סדיר, בבדיקה הורמונלית התברר שאני מתחילה את גיל המעבר. אני מרגישה גלי חום, רופא הנשים שלי המליץ על טיפול הורמונלי ,אך אני חוששת . האם הסיכונים לקבל סרטן גבוהים, האם ההורמונים גורמים להשמנה,האם יש פתרונות נוספים. אני מרגישה שזה התחיל מאד מוקדם אצלי וזה גורם לי למועקה נפשית גדולה ולדאגה רבה. מה עושים?אשמח לתגובה מהירה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• הורמונים בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    28/08/2008

ענת,
    טוב שאת מעולה שאלה אשר נראית בנאלית, אך יש הצדקה לחזור שוב ושוב על תמצית המידע אשר נצבר במהלך השנים האחרונות בנושא זה. לפני כ-5 שנים התפרסם בארה"ב מחקר אשר יצר גל של בהלה כנגד השימוש בהורמונים כטיפול חליפי לפעילות השחלות בגיל המעבר. חלפו מספר שנים והסתבר שמרבית המסקנות של מחקר זה היו שגויות ונגרם נזק עקב הפחד מנטילת הורמונים.

יש להבחין בין תופעות חיוביות (כגון מניעת גלי חום, נדודי שינה, בריחת סידן מהעצמות, ועוד) לבין הפחד מפגיעה בכלי הדם והלב, או מפחד מגידולים סרטניים. בשום שלב לא היתה מחלוקת על כך שהטיפול ההורמונלי יעיל כנגד אותן תופעות גיל המעבר, אולם כיום ברור שגם אותן חרדות מתופעות שלליות היו שגויות ברובן. יתרה מזאת, אותם הורמונים גם מסייעים בתיפקוד מערכות שונות כגון תיפקוד המוח לאורך שנים. יש לקחת בחשבון גורמי סיכון למחלות מסויימות אותן על הרופא/ה המטפל/ת לקחת בחשבון, אולם ברור כיום שבמקרים בהם אין גורמי סיכון אישיים,גוברים היתרונות על החסרונות, ובמיוחד בנשים הנכנסות לשלב זה של החיים בגיל יחסית מוקדם (כמוך). והחשוב מכל, תזונה נכונה ופעילות גופנית.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו