התקצרות המחזור החודשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקצרות המחזור החודשי
    רות
    30/08/2008

אני בת 45, בחודשים האחרונים שמתי לב שהמחזור התקצר מ- 28, ל-24 יום. האם שינוי זה מצריך התייחסות? במידה ומדובר בירידה של פעילות שחלתית המסמנת אולי את תחית גיל המעבר..האם יש צורך בהתערבות בשלב זה? אינני סובלת מסימפטומים כלשהם , אלא תוהה ומעונינת ללמוד את גופי המשתנה..את סיבותיו..ברצוני להוסיף שמזה 10 שנים יש לי התקן תוך רחמי, אינני יודעת אם יש קשר בין זמן המחזור לבין ההתקן..אשמח לתגובה הסבר.. תודה רות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקצרות המחזור החודשי

הוספת תגובה

• שינויים במחזור החודשי

ד''ר חגית כהנא
    02/09/2008

החל מגיל 35 יתכנו שינויים הורמונליים ושינויים במחזור החודשי מבחינת זמנים, כמות ותופעות לואי. זהו תהליך טבעי שאין צורך לטפל בו אלא לחיות איתו.
    אני מקווה שההתקן אינו מצוי בגופך 10 שנים יש להחליפו אחת ל 5 שנים.
    אין כמובן קשר בין ההתקן לבין השינויים ההורמונליים הטבעיים העוברים עליך.
    כאן המקום להדגיש שיש לבצע בדיקה אצל רופא נשים אחת לשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגית תודה + שאלה

רות
    03/09/2008

לד"ר חגית, תודה על תשובתך.. בנוגע להתקן התוך רחמי, הוא אכן מצוי בגופי 10.5 שנים, במהלכן נבדקתי באופן סדיר מידי שנה אצל רופאת הנשים, הייתי לאחרונה אצל הרופאה הקבועה וגם אצל רופאה נוספת.. מה שהבנתי מתגובותיהן..שכל עוד שההתקן נמצא בנוח בגופי ואינו גורם לסימפטומים כלשהם..אז אין סיבה להוציאו.. מתוך דברייך אני מתרשמת אחרת..האם תוכלי לפרט ?להסביר? תודה רבה רות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו