מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות מוזרותגלית06/09/2008
שלום רב, אמא שלי בת 52 וכבר 3 שבועות היא סובלת מגלי חום נוראיים אשר הולכים ומתעצמים עם הזמן. היא לא מצליחה לישון בלילה, גלי החום גורמים לה להזעה בלתי נסבלת! היא כולה הופכת רטובה ואז קר לה. מדובר באישה מאוד פעילה ותוססת וכעת היא הפכה לעייפה מאוד וחלשה, יש לה סחרחורות וקשה לה לעמוד הרבה זמן, במיוחד בגל חום. הגרוע מכל הוא שכבר 3 ימים אין לה תאבון וגם כאשר היא רוצה לאכול היא לא מצליחה, האוכל לא נלעס ולא נבלע לה. אני חוששת מכך בגלל שהיא מאוד רזה גם בלי כל זה. היא בדר"כ אוכלת טוב ועדיין משקלה לא זז מ-50 ק"ג. עכשיו היא עלולה לרדת הרבה ולהגיע לתת תזונה. דבר נוסף ומוזר הוא שבזמן גל חום היא לא מצליחה לשתות מים וכל משקה אחר. כאילו יש לה חסימה שמונעת מהמים לרדת בגרון. אני דואגת לה מאוד. היא נראית לי עצובה, מצב הרוח שלה ירוד והרבה פעמים רואים דמעות בעניים שלה. וזה מוזר לי כי היא תמיד מחייכת וצוחקת ותוססת. היא עשתה את כל בדיקות הדם האפשריות והכל תקין. האם מדובר בגיל המעבר? מה עושים? איך אפשר להרגיע אותה ולעזור לה? אגב, מחר יש לה בדיקה אצל רופא נשים. אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר בתודה מראש ובברכה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין מענה?
גלית09/09/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תופעות גיל המעבר
פרופ` יונה תדיר09/09/2008גלית,
את מתארת תמונה די אפיינית של תופעות גיל המעבר. לא כל אשה עוברת זאת בחריפות כה רבה, אולם אין זה נדיר.
יש להתאים לאמך טיפול וכדאי לדעת שכיום יש נטיה לחזור לטיפולים הורמונליים ולא לתחליחפים למיניהם במצבים כה חריפים. יש כמובן לשלול גורמי סיכון, אך בהעדרם, בתמונה כה "סוערת" נראה כי יש לכך הצדקה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?