קביעת גיל המעבר ללא בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קביעת גיל המעבר ללא בדיקות
    ליאורה
    16/09/2008

שלום, אני בת 53, מחזור סדיר עד לפני כשלושה חודשים, בבדיקת הורמונים נאמר שאני עדיין לא בגיל המעבר, וניתנו לי גלולות סרזט (לאחר הוצאת התקן) נטלתי את הגלולות במשך חודשיים והמחזור פסק. ולא חזר גם לאחר הפסקת נטילת הגלולות. בביקור נוסף אצל הרופא נאמר לי שאני בגיל המעבר הדבר נקבע ללא שום בדיקות. היתכן הדבר? האם ניתן להכנס להריון לא רצוי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאורה שלום

ד''ר חגית כהנא
    24/09/2008

לא ברור לי מדוע הוצא ההתקן וקבלת דוקא סרזט אבל...
    הסיכוי להרות בגיל 53 מועט ביותר אך אפשרי אם עדין יש לך מחזור מעת לעת
    ניתן לבצע בדיקות הורמונליות אך גם הן לא תמיד אמינות אם עדין יש לך לעיתים מחזור
    יש שתי שאלות חשובות : 1. האם יש לך תופעות גיל מעבר כמו גלי חום יובש בנרתיק או הפרעות בשינה - אם כן את בגיל המעבר ואם את מוטרדת מכך ניתן לקחת טיפול הורמונלי חליפי
    2. אם את חוששת מאד מהריון ואין לך תופעות - ניתן לבצע בדיקות הורמונליות ובהתאם להחליט על גלולות למניעת הריון לתקופה נוספת אבל כפי שאמרתי הסבירות להריון מועטת ובגיל כזה ניתן בד"כ לקיים יחסים לא מוגנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו