אמצעי מניעה בגיל 45 - גיל מעבר ????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניעה בגיל 45 - גיל מעבר ????
    רינת
    21/10/2008

במשך שנים רבות, אמצעי המניעה בו השתמשנו היה קונדום, משגל נסוג או ... אי קיום כלל יחסי מין כעת אני מעוניינת להתחיל לקחת גלולות, אולם רופא הנשים לא המליץ בגיל כזה להתחיל, מה דעתך ? שמעתי על זריקות דפו-פרוורה - האם זה טוב? רופא הנשים המליץ על קוטל זרע להחדרה נרתיקית. אישית - זה נראה לי שפוגע בספוטניות וכך גם בהנאה. אפילו על התקן רחמי לא המליץ בפה מלא כי זה עושה בעיות עם הרבה דימומים ודלקות. מה המלצתכם במקרה כזה ? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה בגיל 45

פרופ` יונה תדיר
    24/10/2008

רינת,
    אכן, צודק רופא הנשים אשר אינו ממליץ על התחלת שימוש בגלולה למניעת הריון בגיל זה. מאידך, אין סיבה השוללת את השימוש בהתקן תוך רחמי, וניתן להתאימו לעברך המילדותי ולאופי מחזור הווסת שלך. באשר לשיטות האחרות שהזכרת, ההתייחסות למידת הספונטניות הינה אישית וקשה לשנות עמדות אישיות כגון אלה.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון...

רינת
    30/10/2008

מה הסיכונים בלקיחת גלולה.... ואם התקן אז איזה כדאי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים והתאמות

פרופ` יונה תדיר
    02/11/2008

הסיכונים בגלולה בגיל המתקדם נקשרים בד"כ למערכת הלב וכלי הדם (קרישים וכיוב'). התאמת התקן היא אישית על פי מידות הרחם, היסטוריה מיילדותית, שאלת דימומים, וכיוב'
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת שלום

ד''ר חגית כהנא
    04/11/2008

השאלה המסקרנת בעיני למה אחרי שנים ללא אמצעי מניעה החלטת לשנות ממנהגך?
    אבל לשאלתך:
    אם הינך בריאה לא נוטלת תרופות ולא מעשנת אין מניעה לנסות גלולות במינון נמוך יחד עם זאת יש לזכור לקחת את הגלולות יום יום.
    לגבי התקן - יש שני סוגי התקנים בשוק עם ובלי הורמונים
    את לקראת גיל המעבר התקן רגיל עלול לגרום לדימומים מרובים ואם התבטאות גיל המעבר תהיה בדימומים לא סדירים או מרובים לא הייתי ממליצה על התקן זה.
    ההתקן השני עם ההורמון מפחית דימומים ופעמים רבות משתמשים בו כחלק מטיפול בגיל המעבר
    אם את מעונינת באמצעי מניעה מירנה (ההתקן עם ההורמון) הוא הפתרון המתאים לטעמי .
    אני מסכימה איתך לחלוטין שקוטל זרע הוא מטרד במיוחד שיש נשים שרגישות לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו