מיומה ברחם-בת 43

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה ברחם-בת 43
    אפרת
    22/10/2008

לפני מס' חודשים נמצאה ברחמי מיומה בגודל 6 ס"מ, עברתי ניתוח היסטרופוביה להוצאת המיומה ולאחר חודש זומנתי לבקורת ונתגלה שהמיומה שוב חזרה למצבה הקודם הומלץ לי: א.בצוע נתוח חוזר היסטרופובי להוצאת המיומה {כאשר נאמר כי נתוחים כאלו מבוצעים מס" פעמים עד לקבלת תוצאה }. ב. נתוח להוצאת הרחם. מצבי כעת לא טוב מאחר ויש לי דימומים קשים ביותר ורמת ההמוגלובין יורדת וכתוצאה מכך יש לי סחרחורות ,חולשה ועייפות תמידית שמונעת ממני לתפקד כיאות. אבקש את עזרתכם האדיבה מה עלי לעשות על מנת לפתור הבעיה עד תום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ברחם-בת 43

הוספת תגובה

• מיומה והיסטרוסקופיה

פרופ` יונה תדיר
    24/10/2008

אפרת,
    להבנת הדברים, להלן מספר הבהרות: היסטרוסקופיה הינה גישה נרתיקית, זעיר פולשנית (hysteroscopy), לשרירנים הבולטים אל תוך חלל הרחם. (היסטרו = ביוונית, רחם, סקופיה=מבט אל...) משמעותה התבוננות את תוך חלל הרחם. באמצעות ציוד אופטי צר מימדים אשר מוחדר דרך הנרתיק וצואר הרחם ניתן לראות את חלל הרחם ולבצע כריתת שרירנים מסוימים, כריתת פוליפים, הפרדת הדבקויות ברחם, ועוד. פעולה זו שמורה לשרירנים הבולטים ברובם אל חלל הרחם .
    קיימת מגבלה לגודל המיומה אותה ניתן להוציא בדרך זו (במלואה או בחלקה) ובד"כ עד גודל של כ-5 ס"מ.
    בכל מקרה, על מנת לדעת מה הוצא ומה גדל מחדש יש הצדקה במקרים כגון זה שאת מתארת לבצע בדיקת אולטרה-סאונד מיד לאחר הפעולה.
    קיימות כיום מספר דרכים לטפל במיומות וראוי במקרה כגון זה לבחון האם היסטרוסקופיה היא החלופה המתאימה ביותר.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו