יובש בנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בנרתיק
    גילי
    25/10/2008

שלום לד''ר. אני כבת 54 בגיל המעבר, עם נדודי שינה וגלי חום, לא לוקחת הורומנים, וגם לא טבעי. שומרת על תזונה והתעמלות מידי יום. בחודש האחרון הופיע לי יובש בנרתיק שמאוד מפריע לי בחיי הנישואין. האם תוכל להמליץ לי תרופה/משחה ללא מרשם רופא? אני מטופלת בלחץ דם לוקחת אנפריל 10 מג' מידי בוקר תודה ושבוע טוב גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש בנרתיק

הוספת תגובה

• יובש בנרתיק

פרופ` יונה תדיר
    25/10/2008

גילי,
    מדבריך ניתן ללמוד שאת סובלת ממספר תופעות "גיל המעבר" וודאי גם גלי החום ונדודי השינה אינם תורמים לאיכות חייך. ספק אם תכשירים "ללא מרשם" יפתרו את מגוון הבעיות. לא ברור מדבריך ממתי את נמצאת בגיל המעבר וכמה זמן וממתי החלו תופעות אלה. קיימת כיום חזרה להורמונים אשר מוכיחים עצמם בטוחים ויעילים (בהעדר הוראות נגד רפואיות).
    מומלץ להוועץ ברופא/ה לטיפול במגוון הבעיות המתוארות. קרמים מקומיים המכילים אסטרוגנים הינם היעילים ביותר וספיגתם למחזר בדם דלה.
    ראי גם תשובתי לשאלה קודמת.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו