אמצעי מניעה לפני גיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניעה לפני גיל המעבר
    יעל
    05/11/2008

הנני בת 46, בריאה בד"כ ולא מעשנת . למיטב הבנתי ההמלצה היא לא להשתמש בגלולות למניעת הריון בגיל זה רופא אחד התנגד בתוקף ואילו אחר המליץ בחום ואף רשם לי "יסמין" לכן אני מבולבלת... מה יהיה הסיכון אם אקח גלולות, מה יהו הסימנים, האם הפסקת הגלות תחזיר את המצב לקדמותו? אני עדיין מתלבטת לגבי התקן כי זה יותר חודרני ומפחיד אותי ואני רוצה לנסות חודש את ה"יסמין" - האם ובמה אני מסתבכת ??? אם ארצה התקן תוך רחמי - איזה עדיף ? עם הורמונים או בלי ? ולמה ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחירת אמצעי מניעה

פרופ` יונה תדיר
    05/11/2008

יעל,
    התאמת אמצעי מניעה היא פעולה מורכבת הנעשית על פי מגוון שיקולים וחייבת להעשות עם הרופא/ה המטפל/ת. למבנה הגוף, השמנה? עישון? היסטוריה משפחתית של מחלות לב וכלי דם, ועוד ועוד, ... יש קשר להליך ההתאמה.
    כללית ניתן לאמר שאכן, לא מומלץ להתחיל ליטול גלולות למניעת הריון בגיל זה. התקן תוך רחמי נראה לי עדיף(ללא ידיעת כל הנ"ל) ובהעדר סיבות מיוחדות אין הצדקה לעשות שימוש בהתקן משחרר תרופה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטוריה....

יעל
    07/11/2008

אני לא מעשנת, BMI 25 , לא שמנה ולא רזה, 2 לידות רגילות, מחזור סדיר ותקין. אבי סובל מבעיות בכלי דם (PVD) שהחלו בגיל מבוגר... על רקע עישון כבד בצעירותו. אישית נראה לי נוח ה "יסמין" - אם ובמידה ואחליט על חודש נסיון, ממה עליי להיזהר? למה עליי לשים לב ? האם הסיכונים הם ברי חלוף ברגע שאפסיק את הגלולה או שעלול להיגרם נזק בלתי הפיך ? אגב, מי שמעיין היטב בעלון לצרכן של כל תרופה.... קריאת תופעות הלוואי תגרום לא לקחת שום כדור.... ומעניין למה דעות הרופאים חלוקות בנושא זה, כאשר חלקם ממליצים בחום ואילו אחרים שוללים בתוקף? תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

ד''ר חגית כהנא
    12/11/2008

כמו שאמרת דעות הרופאים חלוקות אך אינני בטוחה שהן חלוקות מסד הנתונים הקיים לגבי גלולות טוען שאם את בריאה לא מעשנת ואין לך ורידים בולטים ומטרידים ובעיקר אם את מעונינת אין שום סיבה לא להשתמש בגלולות.
    ההסתגלות לגלולות היא כ 3 חודשים בהם יכולות להיות תופעות לואי.
    סוג ההתקן שנבחר תלוי בעיקר בכמות הדימום.
    אם הדימום הויסתי שלך כבד ו/או לא סדיר מומלץ ההתקן עם ההורמון שישמש אותך גם אחרי גיל המעבר אם תחליטי להשתמש בטיפול הורמונלי חליפי.
    אם הדימום סדיר וקל גם התקן ללא הורמונים מתאים.
    לסיכום : אם נראה לך להשתמש בגלולות - לכי על זה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו