שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רונית
    10/11/2008

שלום! אני בת 51, סבלתי כל השנים ממחזורים כואבים ודימומים כבדים. בריאה בד"כ למעט אנמיה והפרעות קצב לא קשות. בשנה האחרונה מחזורים לא סדירים, כשבזמן האחרון היו גם דימומים בין המחזורים שגרמו לירידת ההמוגלובין ל-11.8. בדיקת פאפ, פיפל, ואולטראסאונד תקינות (עובי רירית 12 מ"מ). הרופאה החליטה לטפל בפרימולוט, המחזור הראשון לאחר הפרימולוט היה ללא שינוי. בפעם השנייה הספקתי לקחת רק כדור אחד ועקב תחושה לא טובה הפסקתי. כעת נתנה לי הרופאה דופאסטון. 1. אני מבינה ששתיהן סוג שונה של פרוגסטרון, אך האם בגילי ובמצבי יש יתרון לתרופה אחת על השנייה? 2. האם יש הכרח לטפל במצב זה, או שאפשר להמתין עם הטיפול? 3. הטיפול ניתן ל-10 ימים 2 ביום, במידה ומקבלים תוך כדי הטיפול, האם ממשיכים עם הכדורים? סליחה על השאלות הרבות, אך אודה לך מאוד באם תוכל להתייחס לכולן. תודה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות פרוגסטטיביות ודימומים

פרופ` יונה תדיר
    10/11/2008

רונית,
    אכן, שתי התרופות שציינת מוגדרות כפרוגסטטיביות, קרי, הן נגזרות שונות של ההורמון: פרוגסטרון. תשובות הבדיקות שציינת אכן רלוונטיות אך מה שאינו צפוי הן התופעות הנללות. אלו חייבות להיות מדווחות לרופא/ה המטפל/ת על מנת לבחון את חומרתן אל מול התלונה אשר בגינה את מטופלת. תופעות אלה אן אישיות ולא ניתנות לחיזוי מוקדת או לפתרון "אינטרנטי".
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו