האם אני צריכה אמצעי מניעה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה אמצעי מניעה?
    מאוריסיה
    12/11/2008

שלום לכם. אני בת 48, גובה 160, משקל כ - 100 ק"ג. בריאה ברוך השם, לידה אחרונה (שניה) לפני 14 שנה. מחזור מלא אחרון היה בינואר 07, ואחר כך דימום של לילה אחד במרץ 08 (השנה). הדימום התרחש לפני ארוע שגרם לי חרדה גדולה. לפני כחמש שנים החלו גלי חום, שהיו קלים ולא מטרידים, וחלפו עברו תוך שלוש שנים. לפני כשלוש שנים הורו בדיקות הורמונליות שאני בגיל המעבר. מאידך, רופאת נשים אחת טענה, שלפי ניסיונה ולמרות הבדיקות אני עדיין עלולה להיכנס להריון. משך שנים השתמשתי בגלולות, ואחר כך בשיטות טבעיות (כולל זיהוי רירית פורייה). לפי השיטה הטבעית, הרירית שלי מזמן לא מעידה על פוריות. האם לדעתכם אני יכולה לוותר בביטחון על אמצעי מניעה, ללא חשש מפני הריון? כמה זמן צריך לעבור מהמחזור האחרון ועד מצב שאפשר לוותר על אמצעי מניעה? האם נחוצות בדיקות נוספות? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כן או לא בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    12/11/2008

מאוריסיה,
    השאלה הפשוטה היא: האם את כן או לא בגיל המעבר? לכך יש דרך פשוטה ואמינה כדי לקבוע. בדיקת דם אחת. במידה של ספק יש לבצעה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור או דימום שנובע מסיבה אחרת ?

דנה שמש
    11/12/2012

שלום אני בת 53 כבר קרוב לשנה ללא מחזור . בחודש האחרון הופיעו לי כבאיםבחזה כמו לפני מחזור חזה רגיש ומלא עד כואב . לסיום קבלתי דימום ופסקו הכאבים הליך כזה היה לי במהלך חיי לפני קבלת מחזור אלא שהפעם לא ציפיתי למחזור ואפילו נבהלתי מן הכאבים בחזה כי אני במעקב של אולטראסאונד ומומגראפיה כל 4 חודשים . אחרי גוש בשד השמאלי . האם הדימום שהופיעה ייתכן שזהוא בכלל מחזור או שעלי לחשוד שמדובר בתופעה אחרת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מאוריסיה
    12/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו