הורמונים תחליפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים תחליפיים
    מלכה
    14/11/2008

אני משתמשת זה כ-8 שנים בהורמונים -אקטיבל. אני בת 63 וחצי , צפיפות עצם תקינה, הפסקת מחזור בגיל 52 לדעת רופאת המשפחה הגיע הזמן להפסיק ההורמונים. יש לציין כי לפני 3 שנים ניסיתי להפסיק אולם גלי החום חזרו וסבלתי מאוד , אי לכך חזרתי לטיפול ההורמונלי. מה המלצתכם? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים תחליפיים

הוספת תגובה

• הורמונים תחליפיים וגלי חום

פרופ` יונה תדיר
    14/11/2008

מלכה,
    בעיה זו מוכרת. לעיתים תופעות כגון אלה נמשכות שנים רבות והנזק לאיכות החיים (חוסר שינה, עצבנות וכיוב') הנגרמת מאי שימוש בהורמונים גדולה מנזק אשר אולי, ובספק רב, יהיה מהמשך השימוש בהם.
    במקרה כזה כדאי להוועץ בסרופא/ה המטפל/ת. דעתי היא כי בהעדר סיבות רפואיות הנוגדות את השימוש בהורמונים עדיף להמשיך בהם. זאת,
    כל זאת, מאחר ואף לא אחד מהתכשירים ה "תחליפיים" יעיל בצורה דומה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן קשר בין התקן לגיל המעבר?

תמר
    28/10/2012

שלום, אני בת 39 לפני כחצי שנה הוחדר לי התקן תוך ריחמי מהסוג שאינו משחרר הורמונים. כשבוע מהחדרתו קיבלתי מחזור (זאת אף שאת המחזור שקדם לו קיבלתי רק שבוע קודם). המחזור שלאחריו איחר והגיע אחרי 35 ימים,(יצוין כי המחזורים שלי לעולם לא מאחרים אלא נוטים להדקים). ואחריהם נראה שהמצב מתחיל להתאזן אלא שכבר חודשיים + שהמחזור שלי לא מגיע בבדיקות ההורמונליות ה fsh שלי גבוה (61) . האם זה יכול להיות בגלל ההתקן? ואם לא האם מומלץ לקחת הורמונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן קשר בין התקן לגיל המעבר? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    29/10/2012

אין שום קשר אלא מקריות בלבד.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו