דופק מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר
    רינה
    29/11/2008

שלום לכן ביקרתי לאחרונה, אצל רופאת הנשים שלי בתקווה לקבל מרשם פלא שיפחית את תופעת גיל המעבר אך היא המליצה לי כמו בפעמים הקודמות לא ליטול הורמונים בגלל הסיכון הכרוך בכך. ובכל זאת אני פונה בפורום בשאלה מה ניתן לעשות בנידון? גלי החום והדופק המהיר המעיר אותי משנתי הקלה בלאו הכי פשוט ממוטטים אותי, לעיתים אני מתעוררת מבועתת, מזיעה ונדמה שליבי פורץ מגופי. אם למישהי יש המלצה אשמח לקבל, ביום אני נוטלת ציפרלקס להעביר יום רגוע יותר לי ולסביבתי הקרובה, בלילות אני נוטלת כדור שינה סטילנוקס, סקס מזמן אינו מוצר נצרך, אז מה נשאר? מתי זה נגמר, אני בתוך זה כבר 3 שנים ואיני רואה הקלה עם השנים, אנא עצתכן, והעיקר שיהיה יום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• עוד על הורמונים בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    30/11/2008

רינה,
    לפני מספר שנים פורסם בארה"ב מחקר על נושא הורמונים בגיל המעבר ובעקבותיו נגרמה בהלה ציבורית אשר גרמה נזק יותר מתועלת. ניתוח נוסף של תוצאות מחקר זה, ומחקרים אחרים, מעידים באופן ברור שהיתרונות של נטילת הורמונים עולות במידה רבה על הסכנות. יש אמנם נשים בהן אין זה מומלץ ואת זה ניתן לדעת רק במפגש ישיר עם רופא/ה מטפל/ת הבוחן/ת את הגליון האישי שלך. ישנם רופאים אשר באופן גורף עדיין מתנגדים לכך ואין בכוונתי לקיים בדרך זו ויכוח עם עמיתים, מה גם שאין זה ברור מדבריך מה סיבת ההמלצה שקיבלת ויתכן מאד שהיא מבוססת על סיבות רפואיות.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו