שאלה לפרופ' תדיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' תדיר
    יעל
    18/12/2008

שלום! אני בת 51 , בחצי שנה האחרונה הפך המחזור ללא סדיר, פעם בחודש, פעם בחדשיים, לפעמים לאחר חדשיים הגיע שוב כעבור 10 ימים. הבדיקות שנעשו היו כולן תקינות (u.s , פאפ ופיפל). בזמן המחזורים האחרונים אני סובלת מדימום רב שהיה קיים כל השנים אך כעת התגבר. כמו-כן אני נוטלת ברזל לאנמיה שנגרמה מהדימום הרב. הרופאה המליצה לי על דופאסטון. מאחר והבדיקות תקינות והאנמיה מטופלת, האם מלבד חוסר הנוחות שבמצב, יש הכרח בטיפול תרופתי או שאפשר להסתפק במעקב ? תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' תדיר

הוספת תגובה

• התייחסות לדימומים

פרופ` יונה תדיר
    18/12/2008

יעל,
    דמום בגיל זה בנוכחות בדיקות תקינות (אלה שציינת) מעיד בד"כ על חוסר איזון הורמונלי במקדים לכניסה לגיל המעבר. לא ידוע מה רמת ההמוגלוגים (קרי מידת החומרה של האנמיה) ולכן לא ניתן להיות מדויק בהמלצה הטיפולית. בכל מקרה, אינטרנט הינו מקום למענה כללי ולא להמלצה אישית. לפיכך, המלצתי לשקול טיפול בכוון האיזון ההורמונלי ולעקוב אחרי הדמם, חומרת האנמיה, והרגשה כללית.
    יתרה מזאת, חלון ההזדמנויות לטיפול הומונלי של כניסה לגיל המעבר הוא עכשיו, ויש לשקול גם זאת כחלק מהטיפול ההעית הדמם.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו